В събота 44 футболни отбора в областта прибират топките и бутонките

Финалните срещи от областното първенство по футбол ще се изиграят в петък и събота, съобщиха от Областния съюз на БФС. На 25 май, петък, от 15,30 ч. за трето място ще играят отборите на юношите младша възраст на „Спортист“ – Кайнарджа и „Червена звезда “ – Дулово, а от 17,30 ч. за третото място при мъжете ще се борят отборите на „Добруджанец – 2005“ – Алфатар и „Победа – 2009“ – Вокил.

На 26 май, събота, от 15,30 ч. за излъчване на областният първенец играят отборите на юношите младша възраст на „Добруджа“ – Ситово и „Йълдъръм“ – Яребица. От 17,30 ч. е големият финал на областното първенство при мъжете. За първото място ще спорят отборите на „Добруджа“ – Ситово и „Вихър“ – с. Любен.

И в двата дни футболните двубои ще се проведат на стадион „Луи Айер“ в Силистра. Финалната среща на мъжете в събота ще бъде излъчена наживо във „Facebook“, след която ще бъде извършено официалното награждаване на победителите.

Четирите юношески отбора финалисти ще получат пълна спортна екипировка от председателя на ОС на БФС Георги Нарлев, съобщи той и допълни, че по традиция награди ще получат и най-добрият вратар на първенството, най-полезният състезател и голмайстор. Ще бъдат отличени и треньорите при юношите и мъжете, спечелили финалните мачове, както и ръководителите на отборите. Ще бъде връчена купа за спортменство на тима с най-малко наказателни картони през спортната година. За дългогодишната си работа като футболен съдия и делегат и по повод оттеглянето си от активна дейност поздравления и отличие ще получи Добри Добрев.

През изтеклите есенен и пролетен полусезони в Областното футболно първенство участие взеха 12 отбора в Източната и 10 отбора в Западната група с юношески и мъжки тимове.