; В Тутракан приключи читалищен конкурс за Васил Левски | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

В Тутракан приключи читалищен конкурс за Васил Левски

Християна Йорданова, единадесетокласничка в СУ „Христо Ботев” в Тутракан спечели първа награда в конкурса за есе на тема „Левски в моето сърце”, организиран от местното читалище „Никола Вапцаров – 1873”, съобщи секретарят му Светлана Петкова. Конкурсът бе част от инициативите на читалището по повод 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата. На комисията, в състава на която бяха включени начални учители и учители по български език и литература, бяха предоставени есетата без информация за техните автори.

След обобщаване на рецензиите и поставените точки, бяха наградени победителите в конкурса – първо място Християна Йорданова, второ място връстникът й от същото училище Димитър Димитров, а третото отличия бе за Александра Гогова, 11 клас от СУ „Йордан Йовков” в града.

Те получиха парични награди и грамоти за участие. На награждаването присъстваха дарители на библиотеката, на които бяха връчени свидетелства за дарение и благодарствени адреси за направените дарения от книги за библиотеката. Представена беше и Лидия Светославова – новоназначен магистър-библиотекар.

Коментирайте

Правила за коментиране