В Тутракан са готови за среднощния концерт на „Джулая”

Утре сутринта Атанас Пенев от БТР и Джон Лоутън от „Юрая Хийп” за пръв път ще изпеят „July morning” на дунавския бряг
Утре сутринта Атанас Пенев от БТР и Джон Лоутън от „Юрая Хийп” за пръв път ще изпеят „July morning” на дунавския бряг

Звездата Джон Лоутън от британската банда „Юрая Хийп” пристига в Тутракан, за да се включи в култовата проява „July morning /Юлско утро/”. Тя ще се проведе на тамошната поляна „Лодкостоянка”, започвайки днес от 19,00 ч. с изявите на десетина групи начело с „Бодуене блус бенд” и Васко Кръпката. Сред тях са и 3 от Силистра: „Inside Line”, „Вход свободен” и „Blood Sugar”, функциониращи към ръководения от Иван Неделчев рокклуб „Silistars” при читалище „Доростол 1870”. Ще им помагат още Санеца ,„Ignore The Hate”, „ПББ”, „Elevate”, „Торнадо”, „Bloodrush”, „Bad City”, „Metallica tribute by „Sanitarium Escape”.

Празникът ще с изпращането на най-красивия залез над Дунав под звуците на хитовото парче „Пропуснати залези” и с представянето на книгата „Кметълски истории” на Цонко Цонев. За първи път Кметъла ще покаже музейната си експозиция от неговите лични и уникални рокаджийски подаръци.

Кулминацията ще бъде по време на слънчевия изгрев в утрешния 1 юли, когато на сцената ще излязат самият Лоутън и столичната група Б.Т.Р., с която той пее у нас. Те ще изпълнят едноименното парче на „Юрая Хийп”, чието име носи купонът, за който се очакват множество фенове от страната и съседните държави.

Чрез настоящото си издание „Джулая” за първи път става дунавски, след като досега беше морски, провеждайки се от 2007 г. винаги на Камен бряг край Каварна по идея на нейния доскорошен кмет Цонко Цонев – Кметъла. Неотдавна той се оттегли от властта и веднага го пребазира в Тутракан, като повери организацията му в ръцете на неговия кмет д-р Димитър Стефанов. За целта двамата подписаха специален договор, в което няма нищо случайно, защото последният също е голям фен на рока. Така купонът вече ще се вихри само на 60 км от нас, припомниха феновете от Силистра и масово взеха да се изнасят към съседния град.

4 thoughts on “В Тутракан са готови за среднощния концерт на „Джулая”

 1. Купонът „Джулай морнинг“ в Тутракан на Дунав се вихри вече 4-та година, а тази година просто няма да го има на Камен бряг.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

  1. По-спокойно,Тамарке.
   Телевизиите дурго показаха. Морето и пак морето.В Туртакая Джулая е все едно детска играчка.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 1

 2. както е тръгнало…. от култовия камен бряг….. юлското утро…. скоро ще е…. в балтата на сребърна…. тъпи герберасти
  😉
  където поникнат… нямат изкореняване….

  Палец нагоре 1 Палец надолу 2

  1. Грухчо, пак разфуя.
   Иди в Сребърското блато и се понапръскай с вода..Тя е полезна . Изверженията на пеликаните я правят лековита.
   На слука…

   Палец нагоре 0 Палец надолу 1

Comments are closed.