ГЕРБ-Силистра с нова серия от въпроси към кмета Андонов

Нова серия от въпроси към кмета на Силистра Иво Андонов във връзка с прилагането на антикризисната програма на общината зададоха общинските съветници от ГЕРБ. Официалното писмо, в което са отправени

Нова серия от въпроси към кмета на Силистра Иво Андонов във връзка с прилагането на антикризисната програма на общината зададоха общинските съветници от ГЕРБ. Официалното писмо, в което са отправени питанките към градоначалника, е подписано от шефката на групата общински съветници от ГЕРБ в силистренския местен парламент Мария Димитрова. „Въпросите са продиктувани от приетото в началото на този месец решение, според което всички общинските служители ще работят четири дни през седмицата, а в петия да бъдат в неплатен отпуск“, обясни тя.  Според Димитрова, по неофициална информация обаче, в общинската администрация, след окончателно приетата структура, продължавали да се назначават нови хора.
Поради тази причина групата общински съветници от ГЕРБ питат как и по какъв начин се контролира спазване на антикризисната програма, приета през месец януари от Общинския съвет. „Обществена тайна е, че упоменатото в нея не се спазва изцяло, като фрапиращ пример е приетото, но неосъществено преместване на материално-техническата база на ЦРД в сградата на ЦУТНТ и преместване на материално-техническата база на УСШ в сградата на закрития плувен басейн“, разказаха общински съветници от ГЕРБ. Другите въпроси, които те задават на кмета Андонов, е дали посочените в антикризисната програма срокове се спазват и кой следи за това. Те питат още колко са лицата, които от началото на тази година до края на месец юни са назначени по служебно и трудово правоотношение, както и на граждански договори в общината, колко са лицата, които са пенсионери и работят в момента за нуждите на община Силистра по трите вида правоотношения, колко са лицата, навършили пенсионна възраст, но все още не са пенсионирани и продължават да работят в община Силистра, колко са изразходваните средства от страна на общината за командировки на нейните служители и за представителни за първите шест месеца на тази година.
„Настояваме отговорите на тези въпроси да ни бъдат предоставени преди предстоящата поредна сесия на Общинския съвет, която по традиция е всеки последен четвъртък от месеца“, категорична са от ГЕРБ-Силистра.

79 thoughts on “ГЕРБ-Силистра с нова серия от въпроси към кмета Андонов

 1. Аз да питам общинските съветници, коя антикризисна мярка изпълниха с „раздаването“ на 200 000лв на ФК „Доростол 2003“?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. + 1

   Напълно те подкрепям, абсолютно си прав.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. ТОВА Е ПЪЛЕН АБСУРД…ДАВАТ ПАРИ ЗА ФУТБОЛ, А ИСКАТ ДА ПРИЛАГАТ АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ, ЕДНАТА, ОТ КОИТО СЕ ОТНАСЯ ЗА ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ – СЕГА 10 ДНИ/МЕСЕЧНО ДА НЕ РАБОТИ, А СЛЕД ТОВА И СПИРАНЕТО Й ДА ФУНКЦИОНИРА?!?!?!?! БРАВО Г-Н КМЕТЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ! ЗАЩО НЕ НАПРАВИТЕ ИКОНОМИЯ ОТ ПАРТИТАТА, КОИТО СИ ОРГАНИЗИРАТЕ, А ЛИШАВАТЕ ДЕЦАТА ОТ ХРАНА???????2

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Искам да попитам , защо шефа на ЖИЛОНД е пенсионер.Вие господа общински съветници сте го гласували.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Аааааааааа те не само са го гласували, ами и са го предложили … Другаря Стойков, както и другите нови шефове на Общински предприятия са кандидатури на ГЕРБ 🙂

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Какво се правите на много знаещи? Чудите се по цял ден какво да правите. Ако работното ви време е уплътнено, нямаш да имате време дори за цигара, камо ли да пишете по електронните вестници и форумите. Когато не сте сигурни в нещо, не го коментирайте, защото се превръща в клевета. Васил Стойков е кандидатура на Атака. На ГЕРБ доколкото знам е шефката на пазара, но не й знам името.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Те в една копанка пърдят и от една ручат!

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Има при Вас един Иванчо-такъв един дребничък-вредничък.,крадливичък.Той защо е още на работа.???Защо ?? Хванаха го в крачка.съдиха го и накрая какво. разбира се оправдаха го и го върнаха на работа.да ама той нищо не работи защото го пазят да не крадне пак.Неговата заплата и осигуровки ще спести спирането на детската млечна кухня.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Кой е тоя Иванчо, с кво се занимава? Кажи де? Иначе що хвърляш камък в блатото, не знаеш ли, че ще те опръска?

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Позна от първият път. Браво!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. НЕ ЧЕ ОПРАВДАВАМ СЕГАШНИЯ КМЕТ,но ако беше от ГЕРБ нямаше да му задават никакви въпроси.Какво всъшност направи ГЕРБ нали нямаше да вдигат цените например тока горивата и т.н

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Като например , защо общинските съветници назначават пенсионер за директор на общинско предприятие , при условие , че безработицата в Силистра е с доста завидни размери.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Въпросът не правилно зададен. Не е важно защо назначават Васил Стойков. Важно е кой стои зад назначението на тоя. Има ли полотически договорки, има ли политически натиск или лобистът е самият Кмет?

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Що не се замислите под каква причина е тази лятна активност у ГЕРБ на силистренска почва? Не, че знам отговора, просто питам и отговор не искам…

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. понеже герберчета са „нарцистични“ натури …..и затова се оглеждат в огледалцето и питат…..огледалце огледалце я кажи кой ще стане кмет 4 мандат………и огледалцето отговаря….ами пак „наш“ ивчо ще стане кмет……
    😉
    …..време е огледалцето да бъде счупено……

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. и аз имам един въпрос към г-жа Мария Димитрова. Във връзка с „всички общинските служители ще работят четири дни през седмицата, а в петия да бъдат в неплатен отпуск“ и ще получават заплата за четири дневна почивна седмица, общинските съветници ще продължават ли да си вземат пълния размер на възнагражденията?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. общинските съветници са първи сред равните. на тях не можеш и копче да им кажеш, те трябва да са задоволени, платени и прочие. как ще вземеш парите, дето падат от небето, на Йордан Георгиев например
   та в този ред на мисли и аз питам. тоя бюлетин дето го издава общината, не е ли безсмислен, или за него се хвърлят маса пари за хартия печат и прочие, за да може Йордан Георгиев и оттам да лапа въздушни пари. абе бая въпроси имам и аз към г-жа Мария Димитрова ама едва ли ще ми иотговори.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Този бюлетин може да се „качи“ на уебстраницата на общината. Така всеки ще може да го изтегли и прочете.

    Никъде не пише в какъв тираж се издава въпросният бюлетин.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Тиражът на бюлетина е 1 000 броя, разпространява се до 200 институции и фирми, както и до граждани. Не ми заплащат пари, за да координирам работата по издаването на бюлетина. Той се печата с обществена поръчка. Издаването му е задължение на местния законодателен орган да прави публични решенията си. Не чувствам нужда да обяснявам защо се натърбвам с работа, за която не получавам възнаграждение, за съжаление, сме малцина с подобно отношение към обществените дела, и дано не изчезнем от хоризонта.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    2. ГГеоргиев, ти вероятно не вземаш пари от вяско тържество което се изживяваш като водещ ? и като си такъв филантроп що не дадеш правото на някой друг ами смучеш от всички възможни неща пари ? а някога задавал ли си си въпроса дали хората на центъра искат да те слушат и гледат, но са принудени понеже нямат друг избор? и накрая да те питам едно нещо. би ли предложил на всички останали общински съветници доброволно да се откажат от заплатите си, защото общината е в криза е няма пари. ти ще се откажеш ли лично, ако има такова предложение ? чакам да ми отговориш, Георгиев.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    3. Анонимен, искаш Тошко /печатницата е на бившият кандидат-кмет от Герб/ да остане гладен. А за Й. Георгиев – търсят го, работи човека. Пазарна икономика. Много пъти работи и без заплащане.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    4. Този бюлетин е реплика от времето на соца. И съветниците на ГЕРБ могат да го спрат. И да не харчат съвсем излишни пари, колкото и малко да са те. Ама как да го спрат, бе хора – та самите те, тези от ГЕРБ, са хора от соца… Те това е.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    5. От опит зная, че тук дискусията е непълноценна и даже излишна, но съм казал „а“, да кажа поне и „б“, а именно: първо – всеки работи това, което умее (и понякога му плащат, е, не колкото би искал и заслужава, но това е друг въпрос, особено в град като Силистра, където всеки гледа в канчето на другия); второ – руснаците казват, че по вкусовите и цветовите си предпочитания хората не са еднакви (свободен превод на словосъчетанието „на вкус и на цвет товарищей нет“); трето – бюлетинът не се печата в печатницата на Тошко Тодоров, в него пише къде се печата, но не искам да правя реклама на печатаря; четвърто – възнагражденията си общинските съветници ги „вземат от дъжд на вятър“, т.е. веднъж на няколко месеца, с големи удръжки при това, както се полага – аз и много други съветници сме работили в предишни мандати без никакво заплащане, но сега са други времена и всеки решава сам какво да си прави парите, колкото и да са те. За мен е известно, че работя и в благотворителни (неправителствени) организации, за другите колеги – не отговарям. И последно („информация на ухо“): нито един местен вестник, радио или електронно издание, вкл. и това, не плащат хонорари на сътрудниците си – някои никога, а други от поне половин година. Не работят ли журналистите благотворително за читателите, зрителите и слушатателите, при това в условия на криза (и духовна, включително, както личи от повечето „коментари“ тук)?

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    6. Йордан Георгиев е прав1 прегледах бюлетина.
     Друг въпрос е по каква причина не се публикува на сайта на общината. Нещо да го попитам – може ли да ни обясни неговата подкрепа на решението да се дадат 200 х на Доростол?

     Има и друго – виждали ли сте и другите ОС, за които се предполага да сте гласували?
     Там има: студентче на 18 г, което хабер няма от живота; Бирол, убиец в пияно състояние на съгражданин, и въпреки това с лице, сякаш може да преставлява… нас, местните!

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. Какво точно решава тоя Общински съвет, като по цял ден общинските съветници бръмкат из града със своите Джипове. Ей го на тоя отпред Иво……… , какъв общински съветник може да бъде……. . Питам Аз!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. Много точно са адресирани въпросите и към Общинските съветници …Да ги питам и аз ..като се приемаше структурата на Общината шо мълчха ….що не съкратиха щатове и т.н …сума ти празни бройки имаше дето сега ги пълнят …Балушев щял да ставе началник на отдел „Култура“ щото досегашната Балева отива в пенсия …И на Ростислав Павлов намериха място …. пъс за гражданските договори не ми се говори …Ама общинските съветници да упражняват контрол бе …Ама си траят, че утре ако техен човек стане кмет -требе има място за хората им.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Общинските съветници не са щатни и не всички имат джипове, например тези от БСП нямат, затуй и намаляват от мандат на мандат, за сметка на моторизираните.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. Димитрова,извинявай за въпроса:Ти май много се гордееш,че сте взели това решение за преместването на ЦРД в ЦУНТ?Наведете глави и се засрамете всички общински съветници!ЦРД е една институция,която работи на 100% за нашите деца,за техния талант и мечти.Защо не обясниш на хората,че имате апетити да раздадете за смешни пари под наем целия младежки дом,понеже си е в центъра,а и свършиха апетитните местенца?Защо не разгледахте подписката от родители и деца и да се замислите малко,а след това да отмените това позорно решение?Нито един от вас не трябва да влиза в следващия общински съвет!Вие сте позор за града ни!
  Нафтата и тока ,които се харчат за нашите деца да рисуват,играят и пеят са много по оправдани от вашите,които харчите за да вземате на топло такива измекярски решения.Помисли наистина по този въпрос,умолявам те!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Анонимен, хората са заблудени и ще трябва голяма издънка на Герб, че да се осъзнаят какво правят в града и за града. Какво правят по скоро за себе си и за тези, които всеки ден висят по вратите на канцелариите.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 10. Абе цялата работа е като онази приказка – наяла се въшката, па излязла на челото…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Е, бъдете поне малко повече оригинални – едни и същи приказки, като на пазара.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 11. Всички въпроси са целенасочени, формулирани и болезнени, но едва ли някой от общинските съветници ще се ангажира да отговори макар и тук. Йордан Георгиев има смелост и го прави.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Еми на когото му стиска или най-малкото му разбира, да го прави, както и да се казва. И още нещо: нали всички ние сме ги избрали тези общински съветници, па и кмета, барабар с тях?…Всеки си заслужава тези, които го управляват. Какъвто народът – такова и правителството.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 12. Призовавам всички, които са се записали в този сайт, да не пишат глупости и правилно да преценят ситуацията – кой взема решенията и кой ги изпълнява. общинският съвет взема решения, които кметът андонов не изпълнява – отнася се и ЦРД, и гражданските договори, и за пенсионерите в общината, и за Алев Ахмед, и за Балушев, и за Ростислва Павлов, и за всички знайни и незнайни приятели, приятелки, близки и далечни роднини, познати, съпартийци, коалиционни и други партньори на Иво Андонов. Няма ка да ме убеди, че парите за заплати недостигат, а да назначи Ростислав Павлов, Алев Ахмед и Георги Балушев на длъжности, за които тези хора нито отговарят, нито има нужда от тях. Да не говорим за десетките на граждански договори, дублиращи на 100% работата на някои общински служители.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Ама Алев пак ли е в общината, или някой работи със задна дата с информация, вече стопена като ланшния сняг?

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Много сте пристрастни, бе колеги! Какво имате против другаря Балушев. Той разбира и от образование, и от социална политика, и от детска престъпност, и от здравеопазване, и от спорт, и от младежки дейности,и от БСП, и от БКП, и от Комсомол, и от Пионерски дом…Е, що пък да не разбира от култура, от театър, от кукли, от музеи, от етнография, от екологиия и „Сребърна“, от изобразително изкуство, от музика, а даже и от ЧАЛГА, от Веселин Маринов и Ивана…С една дума, подкрепям др. Балушев да бъде лидерът на културата в тази обезкултуряваща се община. Той ще бъде особено полезен.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. … с две ръце „за“ др. Балушев… това е най-печения политик в града и областта…. където го сложиш – дялан камък…. Затова – пусть будет он навсегда….

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    2. Полезен на кого?И моля,не намесвайте титаните на българската музика,защото нашата полиция ни пази!

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    3. Той ще бъде особено полезен в намерението си да довърши обезкултуряването на тази умираща община.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Длъжността „Директор“ на „Дирекция“ в Община Силистра конкурсна ли е?

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. По принцип да,но за др. балушев не е .

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. За др. Балушев виж по-горе. За такива като него конкурси няма нужда да има. Те са еманацията на българския творчески гений.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 13. Много говорим, а не действаме! Ами елате на заседанията на комисиите, на сесия на ОС. Тук са всички тези хора горе. Да ги питаме на живо, да ги хванем за реверите ако се налага!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Правилно, така трябва, ама не се случва…А, бе, ако питаш мене, даже не ги знаем шушумигите, заяждаме се с 1-2-ма, дето са по-публични.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 14. А, кажете, имената на тези служители, дето ги дублират с хонорари всеки месеци. Поне на кой етаж работят, защото ще стане ясно поне от коя дирекция са. Иначе темата е щекотлива, парлива, хаплива, сополива и т.н.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 15. Хей, хора, защо питате, след като отговорите ги знаете? Я погледнете има ли поне един, който да е посмял да си напише името? Няма. Защо ли? Сигурно защото живеем в една много, ама много демократична държава, в която всички управляващи са избрани демократично и ние гражданите, които сме ги избрали, можем да им дирим сметка.
  Извинявам се за сравнението, ама на мен цялата тази система на избори ми прилича на следната ситуация: Сложили са ми например 100 кофи с ла….на и ми дават да избера, коя да изям. Да, ама на мен ла……на не ми се ядат, но друго не се предлага. Такъв е закона. Е за това, защото и аз ядох, сега няма да си напиша името. Срам ме е, че ходя на „избори“, но иначе ме обвиняват, че нямам гражданска позиция.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 16. Незнам защо толкова много негативизам се е събрал при всички нас.Група общински съветници са решили публично да зададат въпроси на кмета които вълнуват всички , всъщност тези хора са представители на Силистренска община.Ако кмета отговори ще получим всички яснота по въпроса какво се случва в общината.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 17. И аз питам г-жа Димитрова, като какъв специалист беше на семинар в Гърция, платен от община Силистра на тема: „Проучване и прилагане на добри европейски практики за оптимизиране жилищната политика на Община Силистра”, брей че се връзват доктор и жилищна политика:), не е ли това безхаберно харчене на средства – да видим дали ще ми отговори загрижената за бюджета на общината съветничка.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. „Кучета и котки може?А прасета не може?Ай де де!“ каза Дочо Булгуров.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. беше като общински съветник и председател на комисията по здравеопазване и социална политика, пише в същото съобщение, в което пише, че е ходила с гърция.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 18. Да попитам и аз:
  Политика на ГЕРБ ли е, когато някой навърши пенсионна възраст, работодателят му да го пенсионира и да не го назначава повторно със заплата и пенсия? – Чакам отговор от М. Димитрова и Ал. Сабанов.
  Политика на ГЕРБ ли е да се слеят Центъра за работа с деца, Обсерваторията, Спортната школа и ЦУТНТ при положение, че в Проекта на нов закон за образованието тези структури се запазват и дори ще се разширяват, за да се осигури на младите хора възможност да развиват себе си и интересите си. И колко лева ще се спечели от тази тъпа мярка на Общинския съвет? А публичната собственост, която е за училищни и образователни нужди отдавна е прието да не се бута и раздава с други цели! Отгвор очаквам от ПК „Образование и наука“ при Общинския съвет и от зам. -кметицата, както и от г-н Стефан Господинов.

  Политика на ГЕРБ ли е отдел „Образование“ в Силистра да има персонал няколко пъти по-голям от този в градове като Плевен, Ловеч, Русе, дори и Варна. В този отдел тук има 4 души, а още 14 са в „Други дейности в образованието“. Как се оползотворява и уплътнява работният ден на тези хора? Какъв е бюджетът на Отдела и защо е по-голям от този на някои общински училища? Каква е образователната стратегия на Отдела и Общината и къде може да я прочетем – а и от кога е написана и обновявана ли е някога, ако има такава? Отговор чакам от г-жа Драга Неделчева и г-жа Мариана Павлова, а от ГЕРБ нека се произнесе областният председател или упълномощено от него лице.

  Спирам до тук, защото знам, че няма да получа отговор.
  Пък и Юлиан може да ме задраска.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 19. Има нещо гнило в община Силистра…Не мислите ли?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 20. Хора, май напоследък нещата се пообъркаха нещо. Тоз който трябва да отговаря на въпросите предпочита да ги задава. И то по такъв начин, че да получи само онези отговори, които му отърват. За останалите – да не се пита! Никакви въпроси за безмислено депониране на софийски и други боклуци, безмислена култура и младежки дейности, безмислени семинари в Гърция или безмислени премествания на детските институции, или за едни пари дето уж били за доростол. Не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря!
  А общинските чиновници и два дни в седмицата да работят – все таз. И то се вижда по събраиите данъци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.