Геша изпъди 5 от "Доростол", старият стадион в Силистра щял да има осветление

5 футболисти от силистренския „Доростол“ са освободени от отбора, тъ

5 футболисти от силистренския „Доростол“ са освободени от отбора, тъй като не са оправдали очакванията от тях през есенния дял на североизточната „В“ аматьорска футболна група. Това стана известно в началото на подготвителния период, който… започна по план на 11 януари.
Освободените играчи са Калоян Ненов, Момчил Петров, Ивайло Димитров, Георги Бомбов и Мартин Ваклински. Засега феновете на „Доростол“ определят формулировката за тяхното освобождаване като твърде мъглява и неясна. Най-странно обаче е решението за резервния вратар Калоян Ненов, който замени на вратата за кратък период от време титулярния страж Веселин Димитров, докато той лекуваше травми от катастрофа.
В същото време стана известно, че треньорът на „Доростол“ Георги Иванов-Геша е повикал в Силистра за пролетия дял на аматьорското първенство силистренеца Иван Димитров, който досега бе вратар на козлодуйския „Ботев“ и защитника Радостин Йосифов, който пък идва от „Добруджа“-Добрич. „По всяка вероятност до края на подготвителния период в „Доростол“ ще дойдат още двама или трима играчи на различни постове“, добавиха от ръководството на дунавския футболен тим. Оттам съобщиха още, че вече са договорени контроли с „Калиакра“, „Добруджа“, „Светкавица“, „Локомотив“-Горна Оряховица, „Шабла“ и „Бенковски“ от гр. Бяла.
Може би най-бомбастичната новина обаче е, че иначе на скромния силистренски стадион от селски тип „Доростол“, повече известен като „стария стадион“, вече ще има осветление – то е почти готово и се очаква да заработи в началото на новия дял от пърнеството. Звучи невероятно, но е факт. Осветлението, както и тревната настилка, която също се подменя, са по спечелен проект по линия на ДАМС.