Гимназисти на „Атанас Буров“ влязоха в час с данъците

Ученици от Професионалната гимназия по стопанско управление и административни услуги „Атанас Буров“ се включиха в четвъртото издание на образователния проект „Влез в час с данъците“.

Тази година кампанията е с променен формат. В рамките на инициативата лектори от НАП Силистра гостуваха на средношколците от специалност „Данъчна и митническа администрация“. Чрез видеоматериал, който представя данъчната материя Елка Савова провокира интереса на учениците. Тя им предостави подходящи източници на информация за данъците и осигуровките. Запозна ги и със сайта на кампанията www.vlezvchas.bg и интерактивната игра за атрактивни награди, както и условията за участие в нея.

Съвместните инициативи на Икономическата гимназия и силистренския офис на НАП допринасят за засилване на интереса на учениците към данъчната материя и подпомагат усвояването на знанията по предметите от специфичната професионална подготовка. Това ги прави по-уверени и адаптивни при провеждане на производствен стаж или постъпване на работа по специалността, съобщава сайтът на гимназията.