Гимназия „Атанас Буров” излъчи най-добър млад готвач, сервитьор и барман

Burov gotvacВътрешен кръг от националното състезание „Най-добър млад готвач, сервитьор и барман” се проведе в Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров” в Силистра. Участваха нейни възпитаници от 11 и 12 клас, обучавани по специалностите „Организация на туризма и свободното време“ и „Производство на кулинарни изделия и напитки”. Те демонстрираха своите умения в обновената й кухня и в кабинета й по сервиране, където им бяха осигурени нужните продукти и оборудване.

В надпреварата за най-добър млад готвач претендентите трябваше да приготвят в рамките на 2 часа предястие, основно ястие и десерт от автентичната българска кухня с подправки от нашия регион. Всички се справиха отлично, а журито, съставено от техни преподаватели, извърши оценяването, като класира на първо място Виктория Димитрова, на второ Йордан Вели и на трето Бурчин Абил и Виктория Мичева.

В категорията „Най-добър млад сервитьор“ участниците предварително трябваше да изготвят и оформят лист-меню, при което най-добри се оказаха Серкан Ахмед и Серджан Алиш, класирани съответно на първо и второ място. От своя страна кандидатите за най-добър млад барман приготвиха по два коктейла /безалкохолен и алкохолен/, като първото място сред тях зае Мая Манолова, следвана от Гергана Иванова и Виктория Стоянова, класирани на второ и на трето място.

Всички получиха грамоти и предметни награди, връчени им от директора на гимназията Дочка Милушева, която ги поздрави с успеха. Тя пожела и достойно представяне на победителите, сдобили се с правото да се явят на регионалния турнир, насрочен за средата на март в курорта „Албена”, споделиха от гимназията.

2 thoughts on “Гимназия „Атанас Буров” излъчи най-добър млад готвач, сервитьор и барман

 1. Всичко беше нагласена работа. Никакво компетентно жури, никакви пълни заявки на лице. Та нали първото място е любимка на госпожата (ако се наложи ще я посоча). Без коментар.

  Палец нагоре 5 Палец надолу 0

  1. Ха сега ,де.
   Абе то не се учудваме..
   Ех, знаем ги ние тия работи.Карайте каруцата по-бързо,за да се дига пушек.
   Доче, така ли е.
   Не вярвам.Ти си опитно момиче и не би допуснала работата да с върши през пръсти.
   Щ попитам приятелит си каква е истината.
   Повярвай ми имам няколко членове на учителската ти общност, с които се чувстваме по-близки.
   Е-е-е, не се мръщи…

   Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Comments are closed.