Главният инспектор от Комисията за защита на потребителите, взел подкуп от 300 лева, остава в ареста по искане на Окръжната прокуратура в Силистра, одобрено от съда

Главният инспектор в Комисията за защита на потребителите в Силистра  към регионалната дирекция във Варна Урал Ч. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Силистренския окръжен съд, който уважи искането на Окръжната прокуратура в Силистра.

62-годишният държавен служител е привлечен като обвиняем за взет подкуп от 300 лева чрез изнудване на местен търговец – престъпление по член 302, т. 2, буква „А“, във връзка с член 301, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК.

В продължение на седмица главният инспектор злоупотребявал със служебното си положение и притискал собственика на заведение да му даде подкуп, за да не му състави акт за административно нарушение. С престъпна упоритост Урал Ч. определял и краен срок за предаване на подкупа.

На 30 август 2017 г. той взел подкупа от 300 лева, които търговецът по негово указание поставил в книга. На излизане от заведението главният инспектор бил задържан.

Определението на Силистренския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.  

източник: Пресслужба на Апелативна прокуратура – Варна

 

6 thoughts on “Главният инспектор от Комисията за защита на потребителите, взел подкуп от 300 лева, остава в ареста по искане на Окръжната прокуратура в Силистра, одобрено от съда

 1. Има държава значи, има и закони… Браво! А какво става със силистренските наркодилъри? Да не ги пуснаха да продават на децата ни отрова???

  Палец нагоре 10 Палец надолу 1

 2. Само да кажа,че такава практика има и при лекари,които дори не смятат,че трябва да се крият.

  Палец нагоре 6 Палец надолу 0

 3. Хайде сега – на Вашето внимание най – големия престъпник ! За 300 лв му скъсиха животеца на човека , то голям укор , голямо престъпление ! Всеки взема рушвети , особено лекарите – а в отплата не правят нищо ! Големите кражби защо не ги коментират толкова ….

  Палец нагоре 5 Палец надолу 1

 4. Не оправдавам никой , но ето я онази приказка “ за кокошка няма прошка , за милиони няма закони“

  Палец нагоре 4 Палец надолу 1

 5. не е така,защото едва ли са само 300лв.,толкова са хванали сега…

  Палец нагоре 4 Палец надолу 1

 6. Търговците сами се натискат да дават рушвети , всеки знае че за едно нарушение акта започва от 500 лева….

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.