Голяма френска сватба ще се развихри в Силистра

Столичният театър „Бонини” пристига в Силистра на 15 ноември, когато от 19,00 ч. в салона на Общината ще представи комедийния си спектакъл „Нашата голяма френска сватба“ от Жан Жак Брикер и Морис Ласег. Режисьор е Асен Блатечки, а ролите изпълняват Герасим Георгиев – Геро, Светлана Бонин, Бойко Кръстанов, Евгени Будинов, Евелин Костова и Христо Бонин.

Двамата автори са едни от най-успешните тандеми в новата френска драматургия, прославяйки се отдавна извън пределите на родината си. Така е и с настоящата им пиеса, играна при изключителен зрителски интерес, понеже е безкрайно очарователна и забавна.

Дори хората с най-богато въображение не могат да си представят невероятните сюжетни прийоми и сцени, в които нищо от личността на героите не е такова, каквото изглежда на пръв поглед. Става дума за депутат, който се опитва да си вдигне рейтинга с добре обмислен, но доста абсурден ход, организирайки в един и същ ден две сватби: своята и на сина си. Всичко се очертава като нещо върховно и е на път да се превърне в голямо шоу, ако не е неочакваната поява на загадъчен офицер от американската армия…