Горда Силистра: Ученици триумфираха на международна олимпиада по математика

Ученици от първи до осми клас от три училища в Силистра – „Отец Паисий“, „Иван Вазов“ и „Н. вапцаров“, триумфираха в Несебър на международн


Ученици от първи до осми клас от три училища в Силистра – „Отец Паисий“, „Иван Вазов“ и „Н. вапцаров“, триумфираха в Несебър на международната математическа олимпиада „Математика без граници“, чийто домакин тази година беше България. Финалът на престижния турнир се проведе на 21 и 22 юни, а цялата олимпиада е преминала под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров и на училището-домакин – СОУ „Л. Каравелов“ в лицето на неговия директор Тодорка Желязкова.
Над 700 ученици от първи до осми клас от България,

Отборът за 3 клас - Симеон Стойчев, Божидар Тодоров, Михаил Илиев.
Отборът за 3 клас – Симеон Стойчев, Божидар Тодоров, Михаил Илиев.
Казахстан, Русия, Китай и Азербайджан участваха в тазгодишното издание на математическата олимпиада, като всички те решаваха задачи в своята възрастова група, обясниха организаторите. Те допълниха, че според регламента на финалния кръг са се класирали учениците, получили най-голям брой точки в два от трите предварителни кръга. Задължителното условие за участие в цялата олимпиада обаче е всички деца да са имали медали от минимум три предходни подобни математически турнира.
Александра Димитрова, Тея Касабова, Петър Петров
Александра Димитрова, Тея Касабова, Петър Петров
Отборът на Силистра, воден от Нуца Маринова и Ани Георгиева /На първата снимка в центъра – съответно в ляво и в дясно/ се е представил блестящо, спечелвайки злато, сребро и бронз във всички възрастови групи – индивидуално и отборно, като лауреатите на медалите са получили и лавров венец, според регламента на олимпиадата.
Сред най-силно представилите се е третокласникът от силистренското училище „Отец Паисий“ Симеон Стойчев, спечелвайки шестия си пореден златен индивидуален медал от подобна олимпиада и в отборно класиране.

Победителите във всички категории

Симеон Стойчев
Симеон Стойчев
Индивидуално класиране:

Златен медал и лавров венец, индивидуално, за 3 клас – Симеон Стойчев
Сребърен медал, индивидуално, за 5 клас – Тея Касабова
Бронзов медал, индивидуално, за 2 клас – Светлозара Ковачева
Бронзов медал, индивидуално, за 5 клас – Петър Петров

Отборно класиране:

Златни медали за 5 клас:

Александра Димитрова – „Отец Паисий“
Тея Касабова – „Отец Паисий“
Петър Петров – „Н. Вапцаров“

Златни медали за 3 клас:

Симеон Стойчев – „Отец Паисий“
Божидар Димитров – „Иван Вазов“
Михаил Илиев – „Иван Вазов“

Бронзови медали за 2 клас:

Николай Георгиев – „Иван Вазов“
Роберт Райчев – „“Иван Вазов“
Стелиян Петров – „Иван Вазов“

Любопитно е да се отбележи, че по пътя към медалите учениците от Силистра са победили в някои от възрастовите групи Китай, а е известно, че китайската школа е традиционна сила в световен мащаб по математика.

11 thoughts on “Горда Силистра: Ученици триумфираха на международна олимпиада по математика

  1. Браво, Симен Стойчев! Гордост на мама и тате ! Да ви е здравичък!

   Палец нагоре 4 Палец надолу 3

 1. Браво на всички деца, които се бориха мъжки и се доказаха на това състезание. Браво и на Ники, Роберт и Стилиан, които за първи път мериха сили заедно и заслужено си спечелиха медалите.

  Палец нагоре 8 Палец надолу 0

 2. Браво на децата и на учителите!!!

  Палец нагоре 8 Палец надолу 0

 3. Браво и напред към бъдещи успехи!Не виждам наградени от четвъртите класове,но занапред и това ще стане.

  Палец нагоре 6 Палец надолу 0

 4. И Божидар Димитров от 3 кл. е носител на бронзов медал в индивидуалното състезание./Който е подавал информацията е пропуснал това./ Извинения и поздравления и за Божидар.

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

  1. Информацията ни я предостави един от родителите, за което му благодарим. Той не е виновен, че е пропуснал името на едно дете. Точната информация с всички имена трябваше да бъде предоставена на медиите от директорите на училищата или от общината, ако изобщо в общината са в час и са знаели за успехите на децата. 🙂

   Палец нагоре 7 Палец надолу 2

   1. Щом пишеш за успехите на деца, би трябвало да пишеш за всички. Не може да се пропускат имена просто така. Браво на всички деца от Силистра ! Само факта, че са поканени на международна олимпиада по математика, заслужава уважение!

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 5. Браво на всички участници независимо от това дали са спечелили или не.Все пак участието е път към успеха.Успех на следващите състезания.Продължавайте да се трудите.Специални поздравления за медалистите.Всички участници са гордост за нашия град.Успех млади математици!

  Палец нагоре 6 Палец надолу 0

 6. Браво Боби! Истински шампион! Гордея се с теб!

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 7. Браво Михаил Илиев, браво деца, поздравления и за учителките ви. Гордея се че имаме такива умни главици в нашия град.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.