Данъчните в Силистра преизпълниха плана си с 35%

Над три милиона повече в сравнение с миналата година са събраните от НАП–Силистра данъци от началото на годината досега, съобщиха днес оттам.

Над три милиона повече в сравнение с миналата година са събраните от НАП–Силистра данъци от началото на годината досега, съобщиха днес оттам… Постъпленията са общо в размер 27,7 млн. лв., а за същия период на миналата година приходите по държавния бюджет са били 24,65 млн. лв. Внесените данъци към централния бюджет са 12,6 милиона лева като  от тях 4,5 милиона лева са платили физически лица, главно от доходи по трудови правоотношения. От корпоративен данък са постъпили малко над 4 милиона лева, 3,6 млн. лв. са постъпленията от ДДС, допълниха от финансовата институция.
Над 15 млн. лв. са приходите от осигурителни вноски, докато през четирите месеца на миналата година са постъпили 14,7 млн.лв, сочи статистиката. Най-голямото перо  в осигуряването са приходите от държавно обществено осигуряване – 9 милиона и половина. С 1 милион повече в сравнение с миналата година са постъпленията към Националната здравно осигурителна каса – 3,9 млн. лв, Като цяло към днешна дата НАП – Силистра е изпълнила заложения годишен план на приходите с повече от 35%, похвалиха се от данъчното в областния град.