Данъчни от Силистра конфискуваха пари на борчлии

4 офиса и три търговски обекта са посетили данъчни служители в рамките на стартиралата през миналия месец кампания за подобряване на събираемостта от публичните изпълнители на НАП, информираха днес оттам.

4 офиса и три търговски обекта са посетили данъчни служители в рамките на стартиралата през миналия месец кампания за подобряване на събираемостта от публичните изпълнители на НАП, информираха днес оттам… „Първата мярка на кампанията е за изземване на средства на длъжника в каси”, припомниха от пресслужбата на финансовата институция.
Седемте посетени силистренски обекта били със задължения от данъци и осигуровки в размер на общо 108 127 лв. По време на самото посещение публичните изпълнители, съвместно с инспекторите от „Оперативен контрол”, проверили касите и наложили запор върху паричните средства на длъжника, чието име не се съобщава. „В резултат на предприетите действия по сметката на териториалната дирекция са преведени суми на обща стойност 16 428,50 лв, като едното от дружествата е погасило напълно задълженията си към бюджета в размер на близо 12 хиляди лв“, допълниха от крайдунавското данъчно.
„Налагането на запор върху средства на длъжника в каси е една от обезпечителните мерки, предвидени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс“, припомниха от НАП-Силистра.  Мярката се налагала от публичните изпълнители, за да се погасят просрочени публични задължения на съответния борчлия.