Даренията в Силистра продължават и през новата година

Darenie (2)Одеяла, завивки и чаши за чай дари ресторант „Хумбата“ на Центъра за настаняване от семеен тип „Бялата лястовица“ в Силистра. Дарението е на стойност 600 лв., събрани в новогодишната нощ от билети за томбола.

Дарението стана възможно благодарение на Елица Тодорова и бе връчено на Центъра от управителя на ресторанта Павлина Русева в присъствието на зам.-кмета по хуманитарните дейности Денка Михайлова. Топлите завивки са 14 и са за всяко от децата, настанени в социалното заведение. Благотворителния жест ресторантът провежда за седма поредна година, подкрепен от клиентите му.

Дарение – нов телевизор получи и Преходната къща за жертви на насилие и трафик „Резилианс“. Подари му го „Ротари клуб” в Силистра след събраните средства от Коледния благотворителен бал, осъществен от клуба и 70 гости в края на миналата година. В своята близо 15-годишна история ротарианският клуб е провел 20 бала – за Коледа и Великден, средства от които са били предназначени за различни адресати: Домът за деца „Димчо Дебелянов“, Детската кухня в Силистра, за отделения в болницата, спортни клубове, училища, читалища, социални и други обществени заведения.