Да помогнем на Симона да проходи!

Шанс да проходи и да води по-нормален начин на живот има 10-годишната Симона Ангелова от Силистра. За целта обаче, момичето трябва да премине сложно лечение в турска специализирана клиника, за което са необходими 100 000 лв. До момента вече са събрани 18 000 лв.

Преди 9 години лекари поставят страшната диагноза – детска церебрална парализа /спастична квадри пареза/. Първоначално докторите не обърнали сериозно внимание в забавените й двигателни процеси, като го отдавали на преждевременното раждане в седмия месец. Преди 2 години е открита луксация на двете тазобедрени стави. От 8 години Симона ходи на физиотерапия и логопед, а междувременно са й направени 5 операции без реален резултат.

В момента семейството живее във Варна, където има специализирано училище за деца с подобни здравословни проблеми. Там, след консултация с двама турски лекари се ражда надеждата, че след процедури със стволови клетки състоянието на Мони може да се подобри.

От Фонда за лечение на деца в чужбина отказали финансиране, защото в България нямало подобен вид лечение и се смятало за експериментално.

В началото на миналата година семейството подема активна кампания за набиране на средства за лечение на дъщеря си. Във „Фейсбук“ страницата е „Шанс за Мони“, в „HelpKarma“ също се набират средства. Дарителници са поставени в магазините на СВА в Силистра, а вчера по време на Йордановден хората пускаха лептите си и в касичка в православния храм. Може да се помогне и с DMS Simona на телефон 17 777.

Сред първите, които се отзоваха на апела за помощ е Регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз с председател д-р Деян Илиев. Съдбата на Мони трогнала медиците и на новогодишното си тържество те събрали сумата от 1000 лв., преведена по сметката на момичето.

Начините, които можете да помогнете на Симона са:

– Паричен превод към дарителска сметка:

Уникредит Булбанк, гр. Варна

IBAN:BG54UNCR70001523213572

BIC: UNCRBGSF

Tитуляр: СИМОНА АНГЕЛОВА ЙОРДАНОВА

– Превод към Pay Pal: [email protected]

– DMS SIMONA на 17777

1 thought on “Да помогнем на Симона да проходи!

  1. Хайде бе, наистина ли в Силистра има логопед?

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.