Да превърнем пъновете в Силистра в саксии и пейки

Оригинален начин за оползотворяване на стотиците пънове от отрязаните силистренски дървета е измислила една от фирмите по поддръжка и озеленяване на Силистра.
Както се вижда и от снимката, в изгнилите дънери се насипва обогатена с тор пръст, а в нея се засаждат цветя от различни видове. Така, хем на мястото на дървото продължава да съществува нов живот, хем не е необходимо да се поставят бет

Оригинален начин за оползотворяване на стотиците пънове от отрязаните силистренски дървета е измислила една от фирмите по поддръжка и озеленяване на Силистра.
Както се вижда и от снимката, в изгнилите дънери се насипва обогатена с тор пръст, а в нея се засаждат цветя от различни видове. Така, хем на мястото на дървото продължава да съществува нов живот, хем не е необходимо да се поставят бетонни саксии, които често се крадат. Въпросната дървена саксия е разположена точно пред централния вход на ОД на МВР-Силистра и всеки преминаващ оттам може да се наслади на красивата гледка, породена от оригиналното хрумване на хората от фирмата за чистота „Ербауер“.
Силистренци, станали свидетели на нововъдението, адмирираха идеята и предложиха и останалите пънове в областния град и в Дунавския парк да придобият този по-естетичен вид. Други измислиха и ново приложение на дървесните останки – върху тях да се заковат кръгли плоскости и те да се превърнат в пейки или столчета за уморените граждани.
Още повече, че десетките неправителствени организации ще могат да покажат местния си патриотизъм, като привлекат ученици, които да ги боядисат или изрисуват. Над 300 болни или опасни дървета са отрязани за около година в Силистра, така че „поле” за действие има предостатъчно.

5 thoughts on “Да превърнем пъновете в Силистра в саксии и пейки

 1. и по малко дървета да превръщаме в пънове

  Палец нагоре 4 Палец надолу 0

 2. А защо Бойко не е дошъл още или Стойчева да открият с фанфари това истинско осмо чудо?

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

 3. То от тяхната санитарна сеч само пънове останаха ,че защо ли са ни дървета -то листа то чудо иска почистване

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. жестока метафора – пъновете в саксии

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Идеята е още от миналото лято на група младежи, която обаче така и не се осъществи. Явно някой от ербауер се е сетил какво предлагаха младите силистренци миналата година!!! Пак рекламни статийки пишете Паралел, запознайте се първо с информацията! Или трябва първо по някакъв начин ербауер да намали общественото недоволство!
  А това, че общината не плаща за изсичането на дърветата и в замяна подарява дървения материал на фирма Ербауер не го казвате! Що не напишете колко струва кастрене или изсичане на едно дърво, що не напишете, че дървения материал не влиза в общината, респективно парите от него в бюджета!
  Найденов…………. *********************** на прозрачното управление и новия морал, който внесе в него!

  Палец нагоре 5 Палец надолу 0

Comments are closed.