Двама мъже и жена арестува полицията с над 43 г канабис

Специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението в региона е проведена в сряда от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра, съобщи пресцентърът на полицията.

В хода на полицейските действия на обществено място в града бил засечен 34-годишен мъж, с криминално минало, включително и изтърпявал ефективна присъда за държане на наркотични вещества. При извършения обиск у него били намерени 22,3 г суха листна маса, идентифицирана с полеви наркотест като канабис.

По-късно същия ден след предварителна оперативна работа в района на село Средище полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Рено” с варненска регистрация с 25-годишен водач и пътничка на 20 години. При извършеното претърсване на колата в джоб на една от вратите били намерени 21 г суха листна маса, реагирала на канабис при извършения полеви наркотест.

Двамата мъже и жената са задържани за срок до 24 часа. Продължава работата по разследването с оглед установяване и на други хора, съпричастни по случаите. Образувани са досъдебни производства.