Двама силистренци са национални младежки шампиони по плуване

Георги Георгиев /в средата/ се завърна със златен и бронзов медали при младежите и сребърен при мъжете
Георги Георгиев /в средата/ се завърна със златен и бронзов медали при младежите и сребърен при мъжете

Изявените млади силистренски плувци Георги Георгиев, Богомил Яковчев /възпитаници на Общинското спортно училище „Дръстър”/ и Иван Георгиев, състезатели на Плувен клуб „Доростол” отново показаха класа и спечелиха общо 4 медала на Откритото държавно лично-отборно първенство по плуване за мъже, жени и младежи на България. Спортната надпревара се проведе на закрития 50-метров басейн на комплекс „Дианабад“ в София и в нея взеха участие близо 350 състезатели от 43 клуба, както и плувци от Гърция и Босна и Херцеговина.

Със златни медали се завърнаха единадесетокласниците Богомил Яковчев /50 м гръб/ и Георги

Богомил Яковчев спечели златото и е републикански шампион при младежите
Богомил Яковчев спечели златото и е републикански шампион при младежите

Георгиев /100 м свободен стил/ при младежите. Георги обаче се сдоби с пълен комплект, като завоюва сребърен медал в състезанието при мъжете на 50 м свободен стил, и бронзов при младежите на същата дистанция и стил.

Много добро представяне направи и другият състезател на ПК „Доростол” – Иван Георгиев при мъжете. Той влезе на финал с щафетата 4 по 200 м свободен стил, при което се класира на четвърто място. В дисциплината 200 м бътерфлай той се нареди на престижното шесто място.

Учениците на Спортното училище Георги и Богомил получиха златните си отличия от ръцете на треньора си Христо Бончев. Той от своя страна сподели, че с тези си шампионски класирания момчетата си гарантират прием без изпити през следващата учебна година в НСА „Васил Левски”.