Два дни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев гостува в Силистренско

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев е на двудневно посещение в Силистренска област. То започна със среща в кабинета на кмета на общината д-р Юлиян Найденов в присъствието на председателя на Парламентарната комисия по образование Милена Дамянова. Символични домакини са и народният представител Алтимир Адамов, областният управител Ивелин Статев, председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова, областният координатор на ГЕРБ Тодор Тодоров, д-р Габриела Миткова – началник на РУО на МОН и др.

Първият обект за посещение бе детска градина „Роза“, в която учат над 120 деца, след което министърът и придружаващите го лица бяха в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, наскоро преминало през основен ремонт. В него учат 400 деца. Изградени са 3 кабинета за деца със специални образователни потребности.

На дадения за журналисти брифинг министър Вълчев обясни, че има няколко приоритета, с които запознава аудиториите, предвидени в програмата и сред тях е връщането в училище на колкото се може повече деца, задължени да учат до 16-годишна възраст. За целта в страната работят 1 100 екипа. Другият приоритет е обновяване на всички видове базисни условия за съвременно обучение в българските училища.

Според предварителната програма, министърът ще гостува в град Дулово в ОУ „Христо Смирненски“, както и в село Средище на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Н. Й. Вапцаров“, която в момента е най-модерната сред трите земеделски гимназии в региона.

По-късно министър Вълчев ще участва в дискусия за националните и местни политики в образованието в Силистра. Проявата е в рамките на инициативата на партия ГЕРБ за граждански диалог „Европа в нашия дом“. Утре Красимир Вълчев ще гостува в ОУ „Отец Паисий” в с. Добротица.

4 thoughts on “Два дни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев гостува в Силистренско

 1. Много доктори – прост народ!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Много доктори станаха! Да не започнат да си пречат?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. И какво от това?Полза някаква?Да отиде до филиала да види колко студенти има,какъв учебен процес се води ум да ти зайде.Не само снимки пред ремонтираните сгради на ЦДГ“Роза“ и ОУ“Кирил и Методи“.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Българската образователна система е в колапс..Българските ученици-абитуриенти завършват средно образование с изключително малък речников запас. Техният активен речник се състои от около 200 думи.. От тях една част са чужди думи. Те не могат да съставят изречения.Затова често си служат с жестове.Една от причините за това е че в училище имат малко възможност да изразяват малкото си знания в устна форма. И в писмена. Проверката на знанията им се състои в 95 и повече процента чрез тест.В теста те трябва да заградят един от показаните четири отговора, който е верният отговор,без да имат възможност да се обосноват за това. А тестовете са съставени в повече от случаите … Хайде да не обиждам оная десета част от учителите,които не влизат в оная категория,която премълчавам.
  Какво бихте казали за един такъв въпрос,който по някакви обстоятелства прочетох в един тест предоставен на ученици :“През кой месец от годината се чества осми март ?“ Ученикът трябва да посочи един от четирите,посочени отговора-януари,октомври,август,март.
  Правилно един гражданин насочва вниманието ни към онова силистренско училище,наречено филиал на Русенския университет. Какво става там.Какъв е приема в него.Каква е подготовката на ония,които го посещават.Какви кадри подготвя то. Прочетох,че Министе /не се чудете/ ще посети Средище и Добротица.!?. Това ли са училищата еталон в Силистренска област. Ако Добротица е водещо училище,какви ли са другите в областта ни.Боже,боже… Докъде сме я докарали!!!
  Доктори казвате.Днес да придобиеш такова звание е равносилно наречеш чиракът калджия / ергенашче приготвящо калта за спойка на тухлите в зидарията/ майстор. Че малко ли такива доктори ,претендират да ги зоват и професори, и доценти..

  Разрухата в образованието ни започна отще през 1992 година.Започна с кадровата чистка,която извърши министър николай Василев.Започна с политическите назначения на директори и инспектори .Започна с продължава търговията с учебници в образованието.Учебници лъскави,но некомпетентно съставени.
  Продължава с въвеждането на тъй нареченото дуално образование,за което най-много ратуваше дамата придружила Министер в областта ни.Нашата съгражданка.
  Но стига до тук.
  Корабът потъва. И за това са виновни всички политически формации, всички правителстваизредили се през последните тридесет години.
  Тридесет години.Страшно много.Тридесет години на застой,разруха и бавно,но сигурно рушене на държавата ни. Тя след 30 години няма да я има.Без война.
  Върнете се към втората половина на четиринадесети век и към края на този век.Ето такава аналогия може да се направи за състоянието на държавата ни.
  А имало е една държава,която се наричала България…
  Ще има ли тест тогава с такъв въпрос:“ В коя част на Европа се намирала тя?“ Отговори: на Апенинския полуостров,На Балканския полуостров, на Скандинавския полуостров, на,на, на …Ха,сега,де.Как се казваше оня ,където е Испания и Португалия.. Тюх,да му се не види… Пустата му география…Абе Лисабон, абе Мадрид ли бяха. Или Барса. Барса ли беше, или Барцелона. Карай да върви. Д-и-и-и-и , Марко.какво си забил в пръстта копитата на предните си крака.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.