Два дни театрални звезди ще ни пускат сълзи от тъга и смях

Искра Радева и Антон Радичев ще играят на 27 юли на сцената на Драматично-кукления театър
Искра Радева и Антон Радичев ще играят на 27 юли на сцената на Драматично-кукления театър

Въпреки жегите и ваканционния период, в Силистра отново се очаква арт-десант на столични звезди. Първи пристигат тези от трупата „Искра и сезони”

Мария Сапунджиева и компания ще се изявят на следващия ден в салона на бившия театър
Мария Сапунджиева и компания ще се изявят на следващия ден в салона на бившия театър

, които на 27 юли от 19,00 ч. ще представят в Драматично-кукления театър спектакъла „Лудории в съботната вечер” от Марсел Митоа. Режисьор и изпълнител на една от ролите е Искра Радева, а останалите участници са Антон Радичев, Милена Атанасова и Веселин Ранков.

Всички майсторски се превъплъщават в образите на персонажите, предлагайки една динамична интрига с резки обрати. Става дума за необичайните методи, използвани от две парижанки при запознанствата им с мъже в стремежа им да си намерят постоянни партньори в живота. Пораждат се съответните комични ситуации, на чийто фон обаче се откроява проблемът за самотата и за нуждата от любов. Истинските стойности са изтъкнати с проникновеност, на каквато е способен само голям автор като Митоа, един от най-добрите френски драматурзи.

На другия ден, 28 юли, от 19,00 ч. врати ще отвори и салонът на бившия театър, където ще бъде показан спектакълът „Мъжът на жена ми” от хърватския драматург Миро Гавран. Режисьор е Мариус Куркински, участват Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева и Кирил Ефремов.

И това е комедия, която, както подсказва заглавието й, осмива взаимоотношенията в семейството, когато нещата там не вървят. Има ли изневяра в действителност и какво се случва накрая, зрителите сами ще узнаят, щом отидат да я гледат, споделиха от храма на Мелпомена.

2 thoughts on “Два дни театрални звезди ще ни пускат сълзи от тъга и смях

 1. От тъга няма нужда да ни спукат…!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 2

 2. Плаче се и от ъга, и от радост. Прочие потичат слзи ,когато сърцето ни се къпе в радостни,приятни,весели, щастливи изживявания.
  потичат сълзи / понякога и слуз от носа/ при изживяване на тъжни, скръбни чувства.
  Дай боже да се смеем. Нищо,че сълзите ще размажат грима по лицето на дамите.
  Ха,ха..

  А ако актьорите не успеят…

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.