Два дни хиляди силистренчета празнуваха Международния си ден – 1 юни

Хиляди деца от Силистра се включиха в двудневните празници, посветени на Международния ден на детето – 1 юни. Самият празничен ден започна на площад „Свобода” с веселието „Чудесата на децата” с участието на Центъра за музика и изкуство „Мегатон”. Специален гост бе известният български илюзионист Веселин Долмов – Арсен, който показа магии и фокуси за всички жители и гости на Силистра. По същото време Драматично-кукленият театър изигра пред малките си зрители безплатно пиесата „Червената шапчица“ по братя Грим.

Веселието продължи във вечерните часове с грандиозен концерт с участието на Музикална студия „До Ре Ми“ и Център „Мегатон“. Фондация „Мечта за дете“ също ще се включи в концерта, като Силистра бе спирка от националната кампания „Роди дете в България“. От сцената пяха Дичо и Теди Кацарова, водещ бе Наско от „БГ Радио“, а Djane Monique показа лазерно шоу.

Изненадите за най-малките граждани на Силистра продължиха и в неделния ден. За десета поредна година Църквата на адвентистите от Седмия ден организира и проведе празника „В света на приключението“. Организатор бе Клуб „Изследовател“ към църквата, с партньорството на община Силистра, учебни заведения и институции. На старта, в началото на парка, те получаваха поименни сертификати с наименованията на отделните места за посещение, където им поставяха печати. Очаква се до края на инициативата 500 деца от 7 до 16 години да посетят 12-те пункта, разположени в Дунавския парк, където им предлагат разнообразни забавления. Всички участници получават награди от организаторите след като преминат по всички постове.