Две шампионски титли и 7 медала отстреляха възпитаниците на Спортното училище

С двама републикански шампиони се поздрави Спортното училище „Дръстър“ след Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрена пушка на 50 метра. Въпреки невъзможността за тренировки на тази дистанция в Силистра Ванина Илиева при девойките младша възраст, остана вярна на себе си и с непоколебим шампионски дух отстреля два медала – златен в дисциплината 60 изстрела от три положения и сребърен на 60 изстрела легнал.

При юношите младша възраст, в дисциплината 60 изстрела легнал, борбата за медалите беше голяма. На стълбичката на победителите обаче се качиха двамата деветокласници Стелиян Бошнаков, който грабна безапелационно златото и титлата, и Мирослав Мирчев, спечелвайки бронз.

При най-малките във възраст момчета Слав Стоянов спечели бронзов медал, Тошко Димитров зае десета позиция, а Мирослав Русанов се нареди на 12-то място. При момичетата Камелия Славова също се представи много добре и бронзовото отличие отново стана силистренско притежание.

При юношите старша възраст Георги Георгиев тази година бе дебютант и като такъв се представи много добре, заемайки девето и десето място в различните дисциплини.

Особена голяма конкуренция имаше при жените, където студентката от НСА, възпитаничка на Спортното училище м.с. Теа Димитрова се окичи с бронзов медал на 60 изстрела легнал, а на 120 изстрела от три положения се нареди на пето място.

Треньорът Иванка Димитрова благодари на учениците си за отличното представяне на държавното първенство. Възпитаниците на Спортно училище „Дръстър“ за пореден път доказали, че двуразовите ежедневни тренировки си казват думата и неслучайно почти всички се завръщат с медали. Тя сподели и задоволството си от факта, че макар и с малък брой състезатели в отбора, са спечелили повече медали, потвърждавайки максимата „Не е важно количеството, а качеството!“.