Декларация на ДСБ-Силистра за назначаването на Насуф Насуф за областен управител

Уважаеми читатели,
предоставяме на вашето внимание пълния текст на декларация на ДСБ-Силистра за назначаването на Насуф Насуф за областен управител.

***

ПОЗИЦИЯ

НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ”- СИЛИСТРА

ДСБ-Силистра категорично възразява срещу политическите, а не експертно-програмните назначения за областен и за заместник областни управители на партийните лидери на ДПС и на БСП.

Особено възмутително е назначаването на Насуф Насуф. Отдавна е известно, че срещу него за извършени икономически престъпления е образувано наказателно


Уважаеми читатели,
предоставяме на вашето внимание пълния текст на декларация на ДСБ-Силистра за назначаването на Насуф Насуф за областен управител.

***

ПОЗИЦИЯ

НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ”- СИЛИСТРА

ДСБ-Силистра категорично възразява срещу политическите, а не експертно-програмните назначения за областен и за заместник областни управители на партийните лидери на ДПС и на БСП.

Особено възмутително е назначаването на Насуф Насуф. Отдавна е известно, че срещу него за извършени икономически престъпления е образувано наказателно производство, което продължава и все още не е завършено. Въпреки това, министър председателят Пламен Орешарски и неговите съветници и партийни разпоредители, изземайки функциите на Прокуратурата и Съда, са го „признали” за невинен и от камбанарията на своето управленско величие чрез назначението му са нарушили законите на страната. Срещу същия господин преди няколко месеца са били издадени повече от 15 наказателни постановления за извършени груби административни нарушения, които след обжалване Административния съд е оставил в сила.

Нашето възражение за назначаването на тази нечиста личност е в това, че не би трябвало да може за най-първи административен ръководител на Силистренска област да бъде назначено лице, което в работата си като кмет в продължение на цели два мандата е вършило това, срещу което сега трябва да противодейства, да се бори и да санкционира. Така във времето на граждански протести се продължава тенденцията от предишното управление като контрольори над незаконни действия да се назначават хора с лош морален статус и дори с престъпен опит.

ДСБ-Силистра ще изрази недоволството си като постави в близост до областната управа пале с пясък, в което протестиращите да поставят плакатите и табелите с исканията и възраженията против тези назначения. Като символичен знак и закачка за това, което сме получили от премиера Пламен Орешарски, гражданите на Силистра биха могли да изхвърлят своите пликове с битови отпадъци в контейнерите на областната администрация.

18.07.2013г.
Силистра

14 thoughts on “Декларация на ДСБ-Силистра за назначаването на Насуф Насуф за областен управител

 1. До кога за целите на политиката всичко ще се счита за позволено? В 2/3 от декларацията се коментират актове на контролни органи, на прокуратурата и съда. Без да адвокатствам на г-н Насуф /той няма нужда от това/, обективно погледнато не Пламен Орешарски го е „признал“ за невинен, а той просто е такъв до доказване на противното. Колкото до АУАН и наказателните постановления, това едва ли е тема за декларация на политическа сила. Има значение КОЙ, ЗА КАКВО И КАК състави актовете срещу г-н Насуф и не състави такива срещу други длъжностни лица. Много политика започна да личи и в контролните институции, за съжаление най-вече в уж независимата Сметна палата.

  Палец нагоре 8 Палец надолу 13

  1. Ти нормален ли си? Има досъдебни производства,които към момента на назначаването на Насуф НЕ СА ПРЕКРАТЕНИ и според законите на РБ той не може да бъде назначаван на този пост! Всеки е невинен до доказване на противното и ако се окаже ,че е така,то тогава да си го назначават! Това е законното,морално и етично решение! Всичко друго е продължение на партийните назначения,наследени от ГЕРБ и Тройната коалиция! Докога така-аз на теб и ти на мен? Следи да видиш какви „специалисти“ ще бъдат назначени сега в Областна управа!

   Палец нагоре 14 Палец надолу 10

   1. Много детайлно сте усведомени за дейността на прокуратурата – колко производства, на какъв етап са. Как ли се стига до тая информация за да бъде вярна, защото тя май не е „публична“? Колкото до „специалистите“ и аз питам какви са сега работещите и в Областната, и в Общинската администрации пък и в търговските дружества – такова безхаберие, неграмотност и некомпетентност /в по-голямата им част/ не е имало преди ГЕРБ да сложи верните си и неудовлетворени кадри, които не са получили реализация като членове на предишните партии в които са били.

    Палец нагоре 13 Палец надолу 9

    1. на вас все ГЕРБ ви е виновен за всичко, аман вече

     Палец нагоре 7 Палец надолу 9

    2. Изписва се „осведомен“ с „о“ ,а не с „у“ ,така че неграмотния си ти 2013! Но то такива сте всички червени продажни душици,които и майка си ще предадете само и само да сте на власт!
     Зам.главния прокурор Сарафов съобщи ,че апелативният прокурор на гр.Бургас е освободен от длъжност поради започнато досъдебно производство срещу него. А Орешарски назначи Насуф за Областен управител,при положение,че вече се водят няколко досъдебни производства срещу същия! Това ли ти е новия морал, 2013 ? Новия морал на новите стари муцуни!

     Палец нагоре 5 Палец надолу 2

    3. Ето какво става зад кулисите :
     „Тежка криза на доверие между депутати и ръководството на парламентарната група е налегнала отново „Коалиция за България”.
     В сряда вечерта социалистите имали тежко заседание на парламентарната група. Повод за острия дебат се оказал опитът да бъде наложен изборът на Владимир Писанчев за шеф на ДАНС днес, в четвъртък сутринта. Трима от народните представители на червените открито заплашили, че напускат групата, ако им наложат Писанчев, разкриха източници от „Позитано“ 20.
     Като контра аргументи срещу агента от ДАНС депутатите изложили няколко мотива:
     Преди време именно Писанчев станал причина за отстраняването на Иван Драшков от Агенцията, защото бил разкрит, че пише мотивите за питане в пленарна зала на Димитър Дъбов. Социалистите твърдели, че Писанчев е замесен и в други атаки срещу хора на левицата по време на мандата на ГЕРБ.
     Вторият аргумент на противниците на Станишев бил, че превръща партията в сателит на ДПС и оставя в ръцете на Доган кадрово целия сектор „Сигурност”. Червен депутат попитал и защо не са разглеждани други граждански кандидатури на експерти, които са постъпили. Червените бунтари твърдели открито, че по-добре да работят с ГЕРБ, отколкото ДПС да ги изнудва непрекъснато, а на Волен да трябва да плащат.
     Сергей Станишев бил в много тежка позиция, молил депутатите си да не напускат групата, да подкрепят единно Орешарски. Те пък го предупредили, че в партията се надига тежък ропот срещу кадруването на ДПС, а негативите обира само БСП.
     Именно заради този конфликт днес сутринта предложението на Орешарски за избор на Писанчев не е било внесено навреме. До последно Станишев уговарял подкрепата на съпартийците си.
     От БСП обаче твърдят, че утре не са изключени изненади при гласуването на шеф на ДАНС, защото има сериозна съпротива.“

     Палец нагоре 3 Палец надолу 1

    4. Обаче тоя 2013 как ги беше наредил „……такова безхаберие, неграмотност и некомпетентност…“ – и после студен правописен душ върху червената му пламенна реч в защита на Насуф, ама и той човека е потомък на Левски и е за чиста и свята република!

     Палец нагоре 3 Палец надолу 1

 2. Само с декларации до никъде няма да стигнем, уважаеми политически партии….

  Палец нагоре 13 Палец надолу 3

 3. Оставка – незабавно.Или гражданско неподчинение и бунт.

  Палец нагоре 13 Палец надолу 7

 4. Костов разби СДС и после като видя че не може да влезе в парламента сам тръгна пак да иска обединение , но народа го изрита окончателно от политиката

  Палец нагоре 9 Палец надолу 3

 5. Декларацията на ДСБ е добра, но само пале с пясък няма да стигне 🙂

  Днес, на рождения ден на Апостола на свободата Васил Левски, по покана на г-жа Анастасия Мозер в столицата – от 10:00 ч., в зала „Десислава“ на Гранд хотел „България“, се провежда дискусия на тема: „Консолидация в демократичното пространство – цели и приоритети“, организирана с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“ – България. Поканени са широк кръг от политически организации от демократичния спектър (сред които няма парламентарно представени партии!). Поканени са и всички политически формации от Реформаторския блок, но за добро или лошо две от тях – ДСБ и България на гражданите, са отказали участие?!

  За съжаление, мила родна картина…

  Докога!!!

  Палец нагоре 5 Палец надолу 3

 6. Политическа партия „Обединени земеделци“ и фондация „Конрад Аденауер“ – България организират дискусия с извънпарламентарните политически партии на тема:
  „КОНСОЛИДАЦИЯТА В ЦЕНТЪР-ДЯСНОТО ПРОСТРАНСТВО – ЦЕЛИ И ПРИОРИТЕТИ”.

  Събитието ще се състои на 18 юли 2013 г. (четвъртък) в зала „Десислава”, Гранд хотел „България”, София, бул. „Цар Освободител“ № 4.

  В дискусията ще вземат участие: д-р Анастасия Димитрова-Мозер – почетен председател на ПП „Обединени земеделци“, Петя Ставрева – председател на ПП „Обединени земеделци“, доц. д-р Анатолий Гълъбов – директор на лаборатория за публични политики, департамент “Политически науки” – Нов български университет.

  За участие в дискусията са поканени лидерите на извън парламентарните политически партии и движения от демократичния спектър: БЗНС, ДСБ – Радан Кънев и Светослав Малинов, СДС – Божидар Лукарски и Любен Петров, Синьо Единство – Христо Панчугов и Надежда Нейнски, БСДП – Йордан Нихризов, РДП – Захари Петров, БДФ – Жаклин Толева, Сдружение „Демократично действие”, НПСД – Корман Исмаилов, ПП Зелените и др.

  Програма:

  10:00 – 10:30 Регистрация на участниците.

  10:30 – 10:50 ОТКРИВАНЕ
  д-р Анастасия Димитрова-Мозер – почетен председател на ПП „Обединени земеделци“;
  Петя Ставрева – председател на ПП „Обединени земеделци.

  10:50 – 11:20 доц. д-р Антоний Гълъбов – директор на лаборатория за публични политики департамент “Политически науки” – Нов български университет.

  11:20 – 13:00 Дискусия с участието на представители на партии и движения от демократичния спектър:
  – Консолидацията в демократичния спектър – цели, приоритети, етапи;

  – Диалогът между партиите и гражданското общество;

  – Необходими промени в изборното законодателство.

  13:00 – 13:30 Кафе-пауза.

  13:30 – 14:30 Дискусия и обобщение.

  За това събитие, дами и господа, много от медиите, които дефинират себе си като свободни, обективни и демократични, все още не са обелили и дума 🙂

  Палец нагоре 4 Палец надолу 3

  1. Това в никакъв случай не може да се нарече събитие.
   Сбирщина от провалени мераклии за депутати.
   Сбирщина от хора,които не си намериха място в никоя партия.

   Палец нагоре 2 Палец надолу 4

 7. добре, че има форум да пишем, щото на думи сме много морални и знаещи, и силни, иначе само пари храна и ток ни е в главата-.

  Палец нагоре 7 Палец надолу 1

Comments are closed.