Депутатите от Силистра: Поглед в края на годината

Ето го и бързия поглед върху дейността на депутатите от Силистра – от избирането им до края на годината

След броени часове ще изпратим тази година и ще посрещнем следващата – с поредната доза надежда, че… всичко ще е поне малко по-различно от това, което е било. 2009-та беше година, изпъстрена с най-различни събития – от трагедии и катастрофи до смяна на политическата власт. И всичко това на фона на задълбочаващата се криза, от която, както прогнозира в Силистра министър Симеон Дянков, изход може да има едва през 2012-та.
През настоящата 2009-та година се смени властта и управлението на държавата бе поето от ГЕРБ. Имаше избори за европарламент и за национален парламент, а в някои общини в България имаше и бонус – частични местни избори, тъй като кметовете им станаха народни представители. Сред тях бе и община Дулово.
Силистренци пратиха на депутатските банки петима души – д-р Митхат Табаков, Камен Костадинов и Гюнай Сефер от ДПС, Стефан Господинов от ГЕРБ и Антон Кутев от БСП. Преди месец и половина главният прокурор Борис Велчев поиска имунитета на Митхат Табаков и Гюнай Сефер, а новината бе №1 за всички български медии в продължение на седмица. Малко по-късно прокуратурата им повдигна официално обвинение – за документна измама. За Камен Костадинов може би най-характерното описание за дейността му като силистренски депутат даде бившата областна управителка Светлана Великова на прощалната си пресконференция, когато каза: “ С Камен Костадинов се видяхме на предизборната кампания, трябваше да му се представя коя съм, когато се запознавахме официално“. Безспорно, Антон Кутев досега е най-активният народен представител от Силистра.
Ето го и бързия поглед върху дейността на депутатите от Силистра – от избирането им до края на годината

Митхат Табаков (Small) Д-р Митхат Табаков, ДПС, мажоритарен кандидат:
В парламента е член е на Комисията по труда и социалната политика и Комисията по здравеопазване. От началото на 41-то Народно събрание се среща със своите избиратели в Силистренска област всеки месец веднъж, като приемните му са изнесени в съответния регион, който посещава. Като депутат е дал една пресконференция.

Камен Костадинов (Small) Камен Костадинов, ДПС:
В парламента е член е на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и на Комисията за контрол на Държавна агенция „Национална сигурност“. Не е давал пресконференции, не се е срещал с избиратели от областта, почти не посещава избирателния си регион.

Гюнай Сефер (Small) Гюнай Сефер, ДПС:
Член е на парламентарната Комисия по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите. От началото на настоящото Народно събрание се среща веднъж месечно с избирателите от областта, като приемните му са в съответния регион, който посещава. Не е давал пресконференции.

Стефан Господинов (Small) Стефан Господинов, ГЕРБ:
Член е на Комисията по регионална политика и местно самоуправление и на Комисията по труда и социалната политика. Като депутат провежда редовно срещи с избиратели в Силистра и областта. Приемната на Господинов е в Силистра всеки понеделник, но от януари такива ще има във всяка от 7-те силистренски общини. Не е давал пресконференции.

Антон Кутев (Small) Антон Кутев, БСП:
Член е на парламентарната Комисия по култура, гражданско общество и медии. Всяка седмица се среща с избиратели от Силистра и региона, като по време на срещите той има и приемна. От началото на 41-то Народно събрание Кутев е дал 16 пресконференции по различни въпроси и проблеми.