; Депутатът Александър Сабанов: Намаляването на бумащината за бизнеса ще намали и корупционните практики | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Депутатът Александър Сабанов: Намаляването на бумащината за бизнеса ще намали и корупционните практики

Жителите на Силистра не знаят къде и как да търсят правата си, къде да отидат и какво да направят за решаването на проблемите си, липсва информация по актуални въпроси на обществено-икономическия живот в региона. Това са общите изводи на Александър Сабанов след първата му приемна в Силистра в качеството му на народен представител в 44-тото Народно събрание от 20-ти многомандатен избирателен район.

За около 4 часа над 20 души се срещнаха и разговаряха с Александър Сабанов в приемната му. От проблеми с местната и държавна администрации и институции, през частни дела и съдебни казуси до обикновени човешки неразбории и спорове, бяха темите на диалозите. Сабанов посочил пътищата за решаване на част от проблемите и поел ангажимент други да получат решението си в скоро време. Някои от поставените въпроси, свързани основно с европрограмите в земеделието и екологията са от компетенцията на правителството или парламента, коментира Сабанов. Става дума за спрените субсидии и други доплащания по вече сключени договори в браншове като пчеларството, зърнопроизводството и др., където държавата не изпълнява финансовите си задължения, но изисква същото от бенефициентите.

Народният представител ще продължи приемните си всеки понеделник, като ги провежда във всички общини на областта по предварителен график, оповестен по-късно.

Развитието на региона ще е от първостепенно значение в работата на Александър Сабанов, заяви той. Привличането на инвеститори, които да създадат работните места за населението е на дневен ред от първия работен ден на народния представител. Същевременно, обаче трябва да се намали административната тежест за бизнеса, убеден е Сабанов. Голямата бумащина, ходенето от врата на врата по коридорите на раздутата чиновническа армия ще намали и корупционните практики.

Александър Сабанов е член на две постоянни комисии в Народното събрание – земеделската и икономическата. Той е единият от двамата представители на парламентарната група на „Обединените патриоти” в Комисията по неизплатените заплати, инициирана в новия парламент от омбудсмана Мая Манолова.

Следващата приемна за граждани от Силистра на депутата Александър Сабанов е на 22 май 2017 г.

Коментирайте

Правила за коментиране