Десетки жени уважиха най-възрастната акушерка в Силистра Тодорка Ангелова

Много пожелания и специални поздрави у дома си и по телефона днес получи и най-възрастната акушерка в Силистренско, 90-годишната Тодорка Ангелова. Над 40 години трудов стаж има леля Тодорка, както я познава цяла Силистра.

През това време през ръцете й са минали над 7000 бебета и толкова родилки. С умиление Тодорка си спомня за годините, когато само в силистренската болница са проплаквали по над 3200 деца на година. „Апаратурата” се състояла от дървена слушалка, във вид на фуния, с мембрана в единия край. С нея прослушвали тоновете, ритмите и честотата на детските сърчица.

Около 15 от „нейните“ бебета днес са известни доктори, спомня си Тодорка Ангелова. Едно от тях – д-р Румяна Манева, сега е началник на Детското отделение в силистренската болница.

За да уважат колежката си днес в дома и я посетиха акушерките на АГ-отделението Анелия Андреева и Теодора Томчева, заедно с техническия изпълнител Ивелина Николова. Те й направиха подарък – кърпа и сапун, и й пожелаха още дълги години живот и радости.