Дете падна от втория етаж на „Иглика 2” и оцеля по чудо

Детето полетяло от прозореца на сервизното помещение на втория етаж и се приземило върху перваза на входа към мазата Снимка: Алексей Минев
Детето полетяло от прозореца на сервизното помещение на втория етаж и се приземило върху перваза на входа към мазата
                                                                                                                       

Четири годишно момченце се отърва по чудо живо и без сериозни наранявания след като падна от втория етаж на детска градина „Иглика 2”. За инцидента, станал в петък в късния следобед алармираха разтревожени родители, станали свидетели на случката.

В петък към 17,30 ч., когато две майки, дошли да прибират децата си видели как малкото телце на момчето полита от прозореца на втория етаж и запищели от ужас. Учителка от градината се втурнала към мястото на инцидента и открила детето яхнало парапета на входа към сутерена на сградата. „Исках да отида да играя при децата”, успяло да каже момчето. В този момент се появила и майката на малчугана, която като разбрала какво се е случило изпаднала в шок. На мястото пристигнала полиция и линейка, която откарала жената и детето в Спешното отделение, разказа директорът на детската градина Елена Аврамова.

Според нея при огледа била направена ехография и скенер, но сериозни увреждания не били открити. Само по лицето и челото на детето имало леки охлузвания. Невероятен късмет било момчето да оцелее при такова падане, коментира Аврамова. Никой не можел да обясни как детето се е покатерило до перваза на прозореца, който бил отворен. Той се намирал в тоалетната на групата, която посещавал малчуганът.

Наскоро в детската градина бе направен основен ремонт и бе сменена дограмата. Дали според проекта е трябвало прозорците да бъдат само „падащи”, за да се проветрява сервизното помещение, а не да се отварят напълно, тепърва ще се проверява.