Детските и младежките парламенти от България заседават в Силистра

Силистра ще бъде домакин на десетата поред национална пролетна сес

Силистра ще бъде домакин на десетата поред национална пролетна сесия на детските и младежки парламенти в България от 15 до 17 април, съобщи днес Даяна Маринова, председател на местния… Ученически парламент. Срещата ще премине под мотото „Младите говорят“, уточни тя.
Предвижда се през първия пленарен ден да се определят целите на организацията през 2010 година. За втория ден са насрочени дискусии по темата върху съвместната работа на медиите и младежките организации в преодоляване на проблемите на децата и младите хора, а същата вечер в салона на драматичен театър „Сава Доброплодни“ ще се състои традиционния благотворителен концерт „Слънцето грее за всички ни“. Тази година събраните средства ще бъдат предоставени на единайсетокласника от икономическата гимназия в Силистра Георги Василев, който има заболяване на кръвта и се нуждае от лечение, уточниха организаторите на мероприятието.
В рамките на събитието ще се обсъдят още възможностите за реализация на младежите в България, както и потребността от изграждане на национален младежки форум и участието му в обществения и икономически живот на страната. „Националната пролетна сесия на детските и младежки парламенти в България ще започне работата си на 15 април от 14.30 часа в залата на кукления театър, през следващите дни ще продължи в залата на Центъра за работа с деца“, допълни Маринова.