Децата в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” погледнаха на света през очите на птиците

Ptici praznikПетокласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се опитаха да погледнат на света през очите на птиците. Те направиха това чрез специална изложба, съдържаща техни колажи и разсъждения по темата и подредена в едно от фоайетата в училището. Става дума за своеобразен пъзел от изображения и текстове, в които пернатите мислят и чувстват също като хората. Те постоянно ги наблюдават, отсяват зърното от плявата и се стремят да пренаредят нетолкова съвършения човешки свят, така че той да стане по-хармоничен.

Искреност, мъдрост и полет на въображението прозират от тези детски послания, апелиращи за опазване на природата и на видовото й разнообразие. Особено впечатлява един от призивите, който гласи: „Да помогнем на птица в беда, за да стане Земята по-добро място за живеене!”.

А това наистина е трогателно, превръщайки се в лайтмотив на изложбата, посрещната с голям интерес от страна на учители, ученици и родители. В нея могат да се видят също оригами и други произведения на приложното изкуство, постигнати с невероятно умение от страна на малките автори. Тя беше открита по случай отминалия Европейски ден на птиците, 3 октомври, и ще продължи до края на месеца, споделиха от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.