Деца от цялата страна доведоха с рисунки пролетта в Дулово

В навечерието на настъпващата днес астрономическа пролет членовете на новото читалище „Бялата лястовица“ в Дулово подредиха във фоайето на сградата на общината изложба от пролетни рисунки. На обявения от читалището конкурс за детска рисунка на тема „Моята пролет“ се отзоваха 597 участници от 50 населени места и 76 учебни заведения от цялата страна.

„Уникална изложба с творческия потенциал на деца и ученици от цяла България, с техния поглед към красотата на пролетта, претворени на белия лист чрез техниките на изобразителното изкуство“, това са впечатленията на министъра на образованието Красимир Вълчев и кмета на общината д-р Юксел Ахмед. Специално жури ще отличи най-добрите, а всички ще получат грамоти. За осигуряване на наградите помогнаха фирмите “Джили сой“ и „Бревис“ ООД.

Това е поредната инициатива на новото дуловско читалище, създадено през 2018 г., което става все по-известно и популярно със своите иновативни подходи към културния и творчески живот на младите хора. Според председателя на читалищното настоятелство Мариана Маринова децата и младите хора отново трябва да се върнат към своите корени и да бъдат подпомогнати в усвояването на обичаите и традициите на нашите възрожденци, да развиват своите таланти в различни сфери на изкуството.