Деца подариха коледни усмивки на връстници от социални домове

Последният месец на годината декември е месец на чудесата и на добрите дела. Тази максима, основана на традицията на българската душевност и съпричастие бе доказана от група „Смехорани“ от детска градина „Иглика“.

Малките палавници, организирани от учителките си Милена Петрова и Биляна Божкова-Коконова се включиха в благотворителната инициатива ”Операция Плюшено мече“, за да зарадват деца от бедни семейства с подаръци и лакомства. В инициативата родители и деца участваха активно, защото добрият пример е важен за духовното израстване на всяко дете. Родителите осигуриха средствата за закупуването на 3 топки, специално плюшено мече „Разказвач на приказки” и захарни изделия за подаръчните торбички.

Децата сами изработиха красивите торбички за изненадите с надеждата, че ще оставят незабравим спомен в сърцата на децата от домовете и ще ги накарат и те да обичат приказките и да вярват в доброто.

Защото за една детска усмивка е достатъчен жестът на внимание и мила дума, а по Коледа те имат магически сили!

 

Вече 11 години гражданската доброволческа инициатива радва деца и младежи в неравностойно положение, като сбъдва коледните им желания благодарение на мрежа от доброволци в цялата страна. „Операция Плюшено мече“ помага на деца, лишени от родителски грижи, от бедни семейства, с увреждания и в риск. За 10 години в инициативата са се включили 20 000 дарители, раздадени са 30 000 персонални нови подаръци.