Деца пострадаха от полицейска бомба по време на екшън демонстрациите на Стария стадион

Три деца пострадаха днес по време на демонстрациите на полицията по залавяне на опасни бандити, проведени на един от стадионите в Силистра. Две от децата са приети за наблюдение в Детското отделение на силистренската болница с малки изгаряния, съобщи директорът на болницата д-р Даниела Костадинова. Третото дете, обаче е в по-сериозно състояние с изгаряния по гърдите и краката и е закарано в Клиниката по изгаряния в Русе.

Днес всички опасни издирвани бандити се събраха на Стария стадион в Силистра, където наживо бяха обезвредени и арестувани пред очите на над 500 деца от тактическото звено за бързи действия в силистренската полиция.

„Още, още, още!“ скандираха малките силистренци, изпълнили до краен предел стадиона. Атрактивните демонстрации бяха част от детското състезание под наслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ организирано от Областната дирекция на МВР, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Превантивно-информационният център по зависимости при община Силистра. То се проведе с участието на петокласници от четири училища в областта.

Инициативата е заключителен етап на дейностите по Националната програма „Работа на полицията в училищата“, в рамките на която децата усвояват модели на безопасно поведение, учат се да уважават и спазват реда и законите. Под формата на игри състезатели и публика си припомниха основните правила за безопасност преди началото на лятната ваканция. Децата разгледаха оръжията на полицаите, запознаха с работата на пожарникарите, изпробваха „алкоочила“, наблюдаваха ефектни демонстрации по задържане на престъпник, полицейско куче и техники за самоотбрана.

1 thought on “Деца пострадаха от полицейска бомба по време на екшън демонстрациите на Стария стадион

  1. Ще имате ли смелостта да кажете името на тъпанара(/ката) който е измислил тази идиотска програма за Деня на Детето, в която се включват едни други тъпанари с НАПЪЛНО БЕЗОПАСНА игра?????

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.