; Деян Данаилов за трети път стана Спортист на годината за Силистра | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Деян Данаилов за трети път стана Спортист на годината за Силистра

Кметът д-р Юлиян Найденов поздрави Спортиста на годината Деян Данаилов и треньора му Сергей Петров

Кметът д-р Юлиян Найденов поздрави Спортиста на годината Деян Данаилов и треньора му Сергей Петров

Състезателят на Карате клуб „Славия – Истър” Деян Данаилов спечели званието „Спортист на годината” на Силистра за 2016 г., след като вече два пъти подред, през 2012 и 2013 г. бе начело на класацията. Награждаването стана на церемония, на която гости бяха кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова и зам.-кметът „Хуманитарни дейности“ Денка Михайлова, в присъствието на спортни деятели, треньори, състезатели и председатели на клубове.

В словото си д-р Найденов подчерта, че 2016 г. е била изпълнена със спортна слава. “За поредна година сме заедно на церемонията по награждаване на десетте най-добри спортисти на Силистра. Краят на годината винаги е момент за равносметка и надежда за новата. Много е трудно да се оцени само един спортист или един треньор. Ръководството на всеки клуб, отбор и публика са едно семейство, част от него сме и ние – община Силистра. Ние Ви обещаваме да Ви подкрепяме и бъдещето на спорта в града ни да продължи в нови спортни терени и по-добри зали!», заяви д-р Найденов.

С особена радост, благодарност и уважение в тържеството бяха отличени дългогодишния труд, победи и спортменство на четирима доайени-треньори и бивши спортисти: Атанас Стойков, Георги Дамянов, Кольо Колев и Екатерина Дечева. От името на дългогодишните треньори Екатерина Дечева подчерта, че нейната фамилия сумарно е дала един век работа за рекламата на Силистра – спортът. Благодарност поднесе и Кольо Колев – Джандара, който развълнуван прие приза на общината за добре свършената през годините работа работа.

Статистиката на спортните победи за 2016 г. е впечатляваща – 49 златни, 29 сребърни и 14 бронзови отличия. Световните награди са 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала. От европейски първенства силистренци са спечелили 1 златен, 3 сребърни и 1 бронзово отличия. От държавни първенства в Силистра са пристигнали 26 златни, 17 сребърни и 6 бронзови медала, а от международни и републикански първенства, турнири и купи отличията са 21 златни, 8 сребърни и 5 бронзови медала

В словото си д-р Мария Димитрова отбеляза старанието на Общинския съвет да финансира и подпомага всички инициативи и спортни събития. Тя пожела успех на спортистите и треньорите.

Тази година двама спортисти станаха носители на Приза на публиката с равен брой точки – Християн Маринов и Александър Атанасов. Християн Маринов дари наградата си на децата, лишени от родителска грижа. Националният състезател по автокрос Антон Кунчев дари своята парична награда за дете-спортист. Д-р Юлиян Найденов получи златен медал от СНЦ СК “Снайпер 92“ за дарителство.

Деян Данаилов е дългогодишен състезател на Карате клуб „Славия-Истър” с треньор сенсей Сергей Петров. Той е световен шампион по карате шотокан – Бургас, октомври 2016 г., бронзов медалист от европейско първенство по карате шотокан – Нюрнберг, април 2016 г., и златен медалист от Национална купа по карате – Габрово, май 2016 г.

Данаилов е завършил Академията на МВР, специалност „Пожарна безопасност и защита на населението” през 2012 г. и оттогава е служител в силистренската противопожарна служба. Той бе носител на отличието Спортист на годината на община Силистра и през 2012 и 2013 г.

Общинското ръководство с част от спортистите и техните треньори по време на церемонията

Общинското ръководство с част от спортистите и техните треньори по време на церемонията

Топдесятката на спортистите на Силистра за 2016 г.

  1. Деян Данаилов, карате, треньор Сергей Петров;
  2. Йордан Цонев, канадска борба;
  3. Рафаил Андреу, карате, треньор Сергей Петров;
  4. Рустислав Добрев, самбо, треньор Неделчо Цвятков;
  5. Георги Георгиев, плуване, треньор Христо Бончев;
  6. Християн Маринов, канадска борба;
  7. Мария Данкова, лека атлетика, треньор Илия Недков;
  8. Антон Кунчев, автокрос;
  9. Теа Димитрова, стрелба, треньор Иванка Димитрова;
  10. Александър Атанасов, карате, треньор Зихни Хасанов.

Коментирайте

Правила за коментиране