Дисциплинарно отстраниха директора на полицията Юлиан Караславов

Със заповед на министър Младен Маринов е образувано дисциплинарно производство на директора на ОДМВР-Силистра ст. комисар Юлиан Караславов и той временно е отстранен от длъжност до приключването му. При провеждане на демонстрация във връзка със състезание „Ваканция, здравей!“ днес в Силистра възникна инцидент, при който 6-годишно момиченце получи обгаряния в областта на гърдите, краката и врата. Оказана му е медицинска помощ и е настанено за болнично лечение. Други две 6-годишни момченца са получили леки изгаряния, които са обработени от медицински екип и децата са освободени. По случая работи Районната прокуратура в Силистра.

По разпореждане на главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов ГД „Национална полиция“ започва проверка за изясняване на всички обстоятелства и причини, довели до инцидента. Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов се забранява употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия по време на провеждане на демонстрации на обществени места пред граждани.

1 thought on “Дисциплинарно отстраниха директора на полицията Юлиан Караславов

  1. Милиционерски идиотщини! До кога МВР ще имитира дейност с мероприятия като Полицейска академия и последната простотия с тези демонстрации, и то пред деца на 6 години. Главната причина обаче е кадруването в МВР от областния координатор на герб. В момента с предимство са кадри, естествено от Дулово – директора на ОД и шефа на дознателите.Можем да очакваме и по-големи инциденти докато на позиции се назначават с политически протекции неподходящи, меко казано, субекти. БЕЗОБРАЗИЕ!

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.