Прогноза за месец февруари

Прогноза за 29 ануари, сряда

Жълт код за снеговалеж и силен вятър е обявен за днес в 8 области в страната. Това са Силистра, Русе, Разград, Добрич, Търговище, Варна, Бургас, Шумен. В тези области ще духа умерен до силен вятър. В ос

Прогноза за месец фенруари

Средната февруарска температура тази година ще бъде около и над нормата, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
В по-голямата част от страната най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 8 и минус 13 градуса, при ясно и тихо време и наличие на снежна покривка не е изключено и по-ниски, обобщи Марияна Попова от института, цитирана от Агенция „Фокус“.
Най-високите температури ще бъдат между 15 и 20 градуса.
Средната месечна температура за февруари в Северна България и високите полета е от минус 1 до 1 градус, в Южна България и по Черноморието – между 1 и 5 градуса, а в планините – между минус 8 и минус 4 градуса.
Средната месечна сума на валежите в равнините е между 30 и 50 мм, в планините – между 40 и 70 мм, за Рило-Родопския масив и Странджа от 70 до 100 мм.
В първите десет дни от месеца динамиката на атмосферата ще бъде повишена. Ще преобладава облачно време, влажно, на места в равнините ще има и мъгли.
Очакват се и чести превалявания, засега е по-вероятно да са предимно слаби, с изключение на 2 февруари, когато на места е възможно да са и умерени.
В края на януари и в самото начало на февруари временно ще се затопли и в голяма част от страната валежите ще са и от дъжд, и от сняг, и ще има условия за поледици. В Северозападна България ще вали сняг. Впоследствие температурите ще се понижат и ще станат близки до обичайните.
През втората половина на десетдневието има тенденция към намаляване на условията за валежи, температурите постепенно ще се повишават.
През второто десетдневие ще е по-топло от обичайното, особено в началото, тогава се очакват се повече спокойни дни, със слънце. Вероятност за превалявания има около средата на десетдневието, след което времето ще е по-променливо.
През третото десетдневие по-голяма е вероятността през повечето дни да остане сравнително топло и с разкъсана облачност, до слънчево; а в началото и в средата е възможно да има превалявания.

36 thoughts on “Прогноза за месец февруари

 1. Дано не се наложи след два или три дни кмета пак да се извинява.

  Палец нагоре 18 Палец надолу 2

  1. Не се и съмнявам, че положението ще стане още по-зле. Ама кметището вече си изигра коза с извинението и нали и сюндюк вече няма да „падне“ така ниско да се извинява…. Какво му пука … той си е на топло. Със сигурност през тях авера му Пеньо е изчистил …

   Палец нагоре 16 Палец надолу 3

  2. Румънците обявиха червен код и сега Еврейския съюз се скъса да им праща помощи и гориво а нашите управляващи изроди само до жълт код знаят.

   Палец нагоре 16 Палец надолу 1

   1. Това е вярно,снощи се обаждаха роднини от Кълараш и казаха че имат червен код за днес а при нас жълт и ми стана много чудно що така

    Палец нагоре 15 Палец надолу 0

  3. Отсега нататък само ще се разкайва, че е станал кмет. Срам!

   Палец нагоре 9 Палец надолу 2

 2. Ще се удължи ли ваканцията?

  Палец нагоре 13 Палец надолу 0

   1. Урааа, грипа ще умре, вносителите на лекарства и ваксини също.

    Палец нагоре 11 Палец надолу 0

 3. Хайде пак всичко на ново се повтаря…

  Палец нагоре 10 Палец надолу 0

 4. Техниката, която оцеля след първата офанзива на снега сега ще се дочупи, така че очаквайте блокаж на републиканската пътна мрежа. Ако съм на ваше място няма да тръгвам на никъде, защото установявам, че по медиите се разпространява лъжлива информация.

  Палец нагоре 15 Палец надолу 0

 5. Големи малоумници пак никой не чисти

  Палец нагоре 14 Палец надолу 1

  1. Ти май нещо си седиш само вкъщи и се чудиш какви глупости да пишеш по сайтовете. Не виждаш ли ,че от три дни не спират да чистят машините. Работят хората според възможностите си.

   Палец нагоре 9 Палец надолу 15

   1. точно така скъсали са се те питай хората дали е така ама че лизачи каде работиш в общината или в областта а господин „папи“

    Палец нагоре 14 Палец надолу 4

   2. Това че 2-3 трактора се разхождат из града не значи че чистят,по скоро се разхождат с тракторите и заглаждат снега.АЗ ако съм на кмета за тази „работа“ една стотинка няма да им дам,и нека си останат с разходката.А ти Г-Н. КМЕТЕ ИЗТЪРВА МУ КРАЯ НА ТОВА СНЕГОПОЧИСТВАНЕ с тез бъхливи беларуси нищо няма да свършиш,ПУСКАЙ БУЛДОЗЕРИТЕ ОТ СМЕТИЩЕТО и ако не разбираш от една работа питай хора дето я разбират,
    чакаш на Русанов и ПЕню затова я докара до тук.

    Палец нагоре 14 Палец надолу 1

 6. Не бих казал,че са малоумници… по скоро са безхаберни и мързеливи !!! Не се научиха,че при подобна усложнена обстановка няма нищо по-добро от своевременна,постоянна и вярна информация за населението . Не се научиха,че „мерки“ се вземат преди , а не след събитията !

  Палец нагоре 16 Палец надолу 1

 7. Абе по-скоро крадливо племе са. При нормално чистене, когато машината се натоварва подобаващо – разхода на гориво е примерно 20 единици, а тия карат с полувдигнати гребла и реалният им разход е примерно 10 единици, защото машината не се натоварва толкова … и къде отиват „спестените“ 10 единици гориво ? – Вариант 1 – прибира си ги шофьора и ги продава на черно … Вариант 2 – същия като Вариант 1, но го прави със знанието на шефа си и дели с него.

  Палец нагоре 17 Палец надолу 1

  1. вариант 3 ) изчисленията за разход на гориво се правят с вдигнато гребло.Наливат се по 10 единици на 100 км , защото останалите 10 са усвоени още през есента 🙂

   Палец нагоре 6 Палец надолу 3

  2. вариант 4
   откраднатите пари се дават на съответната партийна централа , която заплаща примерно на джей джей заработеният надник …

   Палец нагоре 10 Палец надолу 8

 8. Срам срам страшен град сме хайде сега къде са кмета и областния данйо журналиста да даде пояснение малко хаха

  Палец нагоре 15 Палец надолу 2

  1. То защото Даньо е пиар на областта сме така информирани.

   Палец нагоре 12 Палец надолу 0

 9. Абе вие какво искате – да отвори градския басейн ли? Зима е бре, ще вали, ще трупа, ще мръзнем и няма да ни работят акумулаторите. Не е ли нормално? Чисели, нечистели, тинтири-минтири. Лаладжий празнословни. Проблемът е в черното, а не в бялото….т.е. в циганията по улиците, а не в снега по тротоарите. АНАДЪММО!!!

  Палец нагоре 9 Палец надолу 14

  1. „АНАДЪММО“ ще викаш на майка си, и в държави където това е официален език. Тук е България и официалният език е българският!

   Палец нагоре 4 Палец надолу 1

 10. Алоооо, няма ли промяна на обстановката???? или сте запразнили при Фана или в Менеса …..

  Палец нагоре 10 Палец надолу 2

 11. Ще ми се да помоля тъпунгерите с лични автомобили, да си стоят на задниците, защото няма къде да се върви по улиците из града …

  Палец нагоре 12 Палец надолу 6

 12. Всечко из града е за репортаж! Снимай, народе! Втора серия! Новата (стара) силистренска сага. Тази вечер установих, че пешеходците при зимни условия много пъргаво скачат в преспите при среща с кола. Нямат друг изход! И в пряк, и в преносен смисъл. Ама това – само в Силистра! И то само след тридневни тренировки.Това са си истински спортни постижения, които дължим на любимия си кмет! Браво, кмете! Браво, Юлияне!

  Палец нагоре 12 Палец надолу 1

 13. Кмета Найденов явно не чете „Паралел 44“ защото ако е прочел поне половината от коментарите относно обстановката през зимата в поверения му град, и ако имаше достойнство поне колкото грахово зърно, вече трябваше да си е подал оставката. След като той не го прави, предлагам да се организираме и да го „помолим“.

  Палец нагоре 12 Палец надолу 2

  1. Той не смее да махне оня некадърник Мирослав Калинов, пък ще си подава оставка?

   Палец нагоре 11 Палец надолу 0

 14. И началникъТ на КАТ да го духа. Улиците са само с едно изчистено платно, защото няма кой да санкционира олигофрените, паркирали по тях. Дори и днес, когато забраната за движение на лични превозни средства е в сила, малоумниците не спират да пъплят из града, къде са служителите на КАТ, къде са онези тюфлеци от инспектората към общината … Срамувам се да ходя с бастун, но днес ще го направя с кеф, защото знам, че някое тъпо копеле, в момента си припалва колата …

  Палец нагоре 8 Палец надолу 3

  1. Ти къде видя забрана за движение на автомобили през деня?! Когато пишеш глупости първо прочети където трябва: „Със Заповед на кмета на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов – № ЗК-124/ 29.01.2014 г., се забранява движението на всички видове автомобили на територията на Община Силистра от 20.00 ч. на 29.01.2014 г. до 06.00 ч. на 30.01.2014 г.“

   Палец нагоре 3 Палец надолу 0

   1. Пич, прибрах се към пет сутринта, и скачах поне пет пъти из преспите, въпреки забраната, боли ме шлауха за твоята осведоменост, каквото имах да казвам, го написах, факт е, че Силистра е един разграден двор, в който всеки простак си айгъри коня, защото липсва контрол. И като знаеш къде да четеш, що не ме светнеш къде ринат сняг полицаите и катаджиите, защото откакто натрупа, не ги срещам по улиците …

    Палец нагоре 3 Палец надолу 3

    1. Няма държава в света която полицията да контролира всяко едно кръстовище за да спира идиоти като теб, които нямат грам самодисциплина и култура. За да може почистващите машини, /а не полицаите както ти смяташ/ да си свършат работата, трябва ние шофьорите също да спазваме правилата и да не спираме на забранените места, толкова ли е трудно.

     Палец нагоре 2 Палец надолу 1

    2. БГ, прав си, че ние шофьорите трябва да спазваме правилата, но за онези, които не ги спазват си има съответните санкции предвидени в закона за движение по пътищата. Иво също е прав, защото няма КАТ, който да ги санкционира. Прав е и затова, че патрулките ги няма по улиците. Преди да падне сняг аз срещах по четири-пет полицейски коли всеки ден, а сега, я видя една на ден, я не. Прав е и че „Силистра е един разграден двор, в който всеки простак си айгъри коня, защото липсва контрол.“ Вярно е, че няма държава в света, в която полицията да контролира всяко едно кръстовище, но съм убеден също, че няма друга държава, в която всичкия изринат сняг да е натрупан така по кръстовещата в града, че да отнемат всякаква видимост. Сигурен съм и, че няма държава в която казаните за смет да са така препълнени, че дори и при минусовите температури да се усеща меко казано неприятна миризма. За всичко това е виновна управата, начело с кмета Найденов и след като доказаха неколкократно, че са неспособни да се справят с положението е редно да си вървят!

     Палец нагоре 2 Палец надолу 1

 15. Кмета Найденов да не обира само парите от проектите с Депутата Господинов, ами да си подава оставката. Всички видяха, че за нищо не става, дори е необходимо да го затворят за злоупотреби с малолетни. Какъв сняг е чистил тоя брадат козел, цял ден виси в джипа си и нарежда банковите си сметки, язък за Силистра

  Палец нагоре 11 Палец надолу 4

Comments are closed.