Днес индийци, украинци и румънци стартират утрешния мир с днешното приятелство

Festival detskiДнес в Силистра стартира 21-вият Международен детски танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство”. Той ще се проведе до 21 май и е под патронажа на кмета на общината д-р Юлиян Найденов.

От 10,30 ч. в Дунавския парк ще се проведе Ателието по танци, а от 17,00 ч. през града ще премине дефилето с участниците във фестивала до сцената на площад „Свобода”. В дефилето ще се включат Градският духов оркестър, а Групата за исторически възстановки „Първи Италийски легион” ще предвожда поколението на 21-ви век.

От 17,30 ще е тържественото откриване на фестивала и първият фестивален концерт в салона на бившия театър.

Тази година във фестивалните дни ще участват само 3 състава от чужбина – Културна академия „Шивам Нрутия“ от град Вапи, щат Гуеджарат, Индия, Ансамбълът за народни танци „Флориле Бъръганулуй” от Слобозия, Румъния  и Народният театър на танца „Посмишка” от град Тернопол, Украйна.

Всички силистренски детски танцови състави ще участват във фестивала: ансамблите „Добруджа” и „Ритъм”, детските фолклорни формации „Добруджанче” и „Гребенци“, балетите „Б-2”, „Лиденс” и „Аксел”, Клубът по спортни танци „Елеганс” и Танцовият център „Импресия”. Фестивалният клуб, който се намира във фоайето на салона на община Силистра ще работи постоянно и всеки може да получи актуална информация за фестивалните дни.

5 thoughts on “Днес индийци, украинци и румънци стартират утрешния мир с днешното приятелство

 1. то големите фестивални дни – тази вечер откриване, утре мис и мистър и концерт, и в петък среща с кметя и айде кой откъдето е

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

  1. Важното е че го има и кара децата да мислят за танци и приятелства а не за дрога и алкохол.

   Палец нагоре 7 Палец надолу 0

   1. така е, но от година на година все по-постен става фестивала- което е упрек към организаторите

    Палец нагоре 3 Палец надолу 0

 2. В град почти без поминък децата са конвертируема стока, момчетата стават бачкатори, а момичета-съпруги някъде далеч оттук.

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 3. Много слаба организация. Постно присъствие. Добре, че децата дават свежест на „21-ят международен…..“

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

Comments are closed.