Днес: Криско ще рапира за децата в Деня на Европа

Krisko (1)Областният информационен център /ОИЦ/ в Силистра организира голям концерт на площад „Свобода“ за 9 май – Денят на Европа.

Първата част на събитието ще започне в 18,00 ч. и ще бъде под формата на детско тържество. ОИЦ ще награди победителите в конкурса за детска рисунка на тема „10 години България в Европейския съюз“. За участие в конкурса бяха поканени 10-годишни деца – връстници на членството, които нарисуваха своите представи за България като част от голямото европейско семейство.

С много песни и танци, учениците от групите по проект „Твоят час“ от всички училища в Силистра ще се включат в програмата. С техните участия, те ще представят своето училище и ползата от европейските средства, достигнали до тях чрез този проект. Програмата ще продължи с концерт от 20,00 ч. на популярния изпълнител Криско, а за финал – небето над Силистра ще бъде озарено от празнична заря.

Събитието е част от Националната кампания под надслов „ЗАЕДНО за Европа“ на Мрежата от областни информационни центрове в България, чиято цел е отбелязване на три значими годишнини: 60 години Европейски социален фонд, 10 години от присъединяването на България към ЕС и 6 години от цялостното функциониране на Мрежата от областни информационни центрове в България. При лошо време, събитията ще се състоят в залата на община Силистра.