Днес само до обед 12 души със счупени ръце легнаха в Ортопедичното отделение

Днес само до обедните часове в Отделението по ортопедия на силистренската болница са постъпили 12 души, основно със счупени ръце, съобщи директорът на болницата д-р Даниела Костадинова.

От началото на годината през Спешното отделение със счупени ръце, крака и други подобни травми са минали общо 65 пациенти, от които 18 в тежко състояние са били приети в отделението. Причините са различни – катастрофи, битови инциденти и разбира се, зимната обстановка и заледените пътни артерии в Силистра.

След третата вълна на снеговалежа и месец и половина, откакто ледът превзе тротоарите, най-сетне пешеходците видяха, че по централните улици бе пръснат пясък и движението стана малко по-нормално. Иначе, по пътните платна мерките бяха взети по-навреме и за автомобилите движението не бе проблемно. Сякаш общинската администрация си взе поука от акцията на младите силистренци от групата „Протест Силистра“, които наскоро символично осолиха и опесъчиха подстъпите към местната власт. Като липса на отношение от нейна страна към зимното поддържане на пешеходните зони Силистра се прочу и в страната след гражданските репортажи в централните медии и социалните мрежи.