; Дойде месецът за смяна на джипитата | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Дойде месецът за смяна на джипитата

От 1 до 31 декември хората, желаещи да сменят своето джипи, могат да направят това, като се регистрират при нов общопрактикуващ лекар, съобщи пресцентърът на Здравната каса в Силистра. За да направят промяната желаещите трябва да подадат при новоизбрания лекар попълнен и подписан формуляр за постоянен избор, придружен от здравноосигурителната си книжка.

През месец юни тази година общо 1590 пациенти от Силистренска област са се възползвали от правото да сменят общопрактикуващия си лекар, а през месец декември 2016 година – 2003 души.

В град Силистра формулярът може да се купи от книжарница „Тибо”, но може да бъде разпечатан и от сайта на Националната здравноосигурителна каса nhif.bg. Включването в пациентната листа на новоизбрания лекар се извършва служебно в Здравната каса. Не е необходимо хората да посетят и да се отписват от досегашния си личен лекар. Изборът на общопрактикуващ лекар е свободен и личен, само за пациентите под 18 години се прави от родител или настойник. Това се удостоверява със саморъчното подписване на регистрационната форма.

Коректното и точно вписване на личните данни при попълването на регистрационната форма, както те са записани в личната карта, е от голямо значение. Грешки могат да станат причина новият избор да не се осъществи. Новоизбраният общопрактикуващ лекар, от своя страна, трябва да впише в здравноосигурителната книжка на пациента, който го е избрал, своите данни: адреса на практиката и телефон за връзка с него.

Коментирайте

Правила за коментиране