Домашна наркооранжерия откриха в Попина при полицейска операция

Kanabis Popina (1)Служители на сектор „Криминална полиция” в силистренската полиция откриха в сряда домашна оранжерия за отглеждане на канабис в частен дом в село Попина, съобщи пресцентърът на полицията. Специализираната полицейска операция е проведена след предварително планиране и съгласуване с Окръжната прокуратура.

Първоначално криминалистите засекли 28-годишния Й.Д. на обществено място в Силистра и при обиск открили у него кутийка, съдържаща 5 г суха листна маса канабис. Последвало претърсване на жилището му в града, където били намерени 6 стъклени буркана със сух канабис с общо тегло около 50 г.

На следващ етап на полицейската операция криминалистите се насочили към фамилна къща на мъжа в село Попина, където се натъкнали на домашна оранжерия за отглеждане на канабис. Тя била разположена в специално обособено помещение, снабдено със системи за поливане, топлина и светлина. В близост били открити множество саксии за разсад, торове и препарати, използвани за наркопроизводството. В къщата криминалистите намерили 5 стръка канабисови растения с височина около 2,5 м, които били окачени да съхнат.

Заподозреният по случая Й. Д. бил задържан за срок до 24 часа. Той е известен на правоохранителните органи с подобни прояви. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

1 thought on “Домашна наркооранжерия откриха в Попина при полицейска операция

  1. Наркоразпространителите за 24 часа, а Сидеров и Чуколов, които подават сигнал за разпространение на наркотици в центъра на София, задържани за 72 часа. Докога прокуратурата ще изпълнява политически поръчки в тази държава?!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.