"Доростол" би с едно на мъка "Черноломец", президентът Милен Пенчев бесен заради слабата игра

„Доростол“-Силистра победи много трудно с 1:0 днес гостуващия му „Чено

„Доростол“-Силистра победи много трудно с 1:0 днес гостуващия му „Ченоломец“-Попово и отново разочарова с играта си дошлите близо 200 негови почитатели… Единственият гол падна в самия край на мача – в 89 минута, след като Мирослав Начев получи хубав пас, проби по лявото крило и с плътен удар прати топката в мрежата под плонжа на вратаря на гостите.
През всичките 90 минути футболистите на „Доростол“ играха без идея, натискаха съперника си хаотично и в по-голямата част от мача разчитаха на случайността. „В отбора има крещяща нужда от опитен плеймекър, който да „връзва“ играта, тъй като на моменти силистренските нападатели бяха принудени да се връщат почти до средата на терена, за да се борят за топката и едва тогава – започваха да се мъчат да вкарат гол“, коментираха след мача бивши играчи на силистренския тим. Гостите се отбраняваха добре и основно нападаха с контраатаки, като много добре от тях се отличи „девятката“ П. Тончев.
Въпреки миролюбивия наглед мач реферът Светослав Тодор извади 10 жълти картона и един червен – на Русланов от „Черноломец“, повечето от които бяха за оспорване на решенията му.
В средата на второто полувреме част от агитката, която бе заела своите места на прочутия сектор „Слънчев бряг“ започна да скандира оставка, след което президентът на „Доростол“ Милен Пенчев напусна бесен централната ложа и доизгледа мача от тунела.
След последния съдийски сигнал Милен Пенчев повика при себе си изпълнителния директор на клуба Георги Енчев и треньора Георги Иванов-Геша и поиска обяснения за слабата игра на отбора.