"Доростол" би 2:1 "Тополите", отново игра слабо

Силистренският „Доростол“ победи с 2:1 гостуващия му „Тополите“ от едно

Силистренският „Доростол“ победи с 2:1 гостуващия му „Тополите“ от едноименното варненско село в мач от първенството на североизточната „В“ футболна група, но отново не впечатли с игра. ..Двата гола за силистренци вкара Станислав Събев – в 5-та и 14-та минута, след грешки на защитниците на гостите, които оставиха нападателя на „Доростол“ непокрит и той без проблем прати топката в мрежата на „Тополите“. Интригата в мача приключи още в 38-та минута, когато Иванов от „Тополите“, също след грешка на доростолци, остана сам срещу Ненов и оформи крайния резултат.
В по-голямата част от мача силистренските футболисти отново играха безидейно и хаотично, което вече започва да се превърща в тяхна запазена марка. Те нападаха по-често от гостите, но изнервиха около 500-те зрители с постоянните си пропуски, неточните пасове и яловото нападение. Отново пролича липсата на опитен халф в „Доростол“, който да „връзва“ играта и да организира смислени атаки.
Гостите от „Тополите“ разчитаха основно да атакуват чрез контри, но и те даваха голям брак в организацията на атаката и подаването на топката.
„Ако „Доростол“ продължава да играе така хаотично и безсмислено, нищо добро не го чака, при положение, че ръководството е заявило официално, че крайната цел е влизане в „Б“ група“, а и предстоят тежки мачове“, коментираха след срещата недоволните зрители и бивши футболисти. Играчи на „Доростол“ пък признаха, че сами са си виновни за слабите игри от началото на първенството до момента.
Състави:
„Доростол“: Ненов, Русев, Петров, Начев /николов/, Радуканов, Ваклински, Бомбов, Събев /Димитров/, Стефанов, Ченешков /Кулев/, Беядиров.
„Тополите“: В. Великов, Луканов /Печенеков/, П. Великов, Вл. Иванов, Ив. Иванов, Йорданов /Антонов/, сираков, Каменов, Евстатиев, М. Иванов /Вълчев/, милиев.
Главен съдия – Михаил Парушев, помощници – Данаил Николов, Димитър Янакиев, делегат – Хугас Месропов.
Жълти картони: Бомбов, Радуканов /Доростол/, Ив. Иванов /Тополите/

Резултатите от петия кръг на Североизточната „В“ група:

Скрита сила (Мъдрево) – Рапид (кв. Дивдядово, Шумен) 0:1
Суворово (Суворово) – Септември 98 (Тервел) 0:0
Шабла (Шабла) – Черноморец 2003 (Бяла) 2:0
Преслав (Велики Преслав) – Аксаково (Аксаково) 5:2
Ендже (Царев брод) – Спортист (Генерал Тошево) 3:2
Доростол 2003 (Силистра) – Тополите (Тополи) 2:1
Кубрат 2007 (Кубрат) – Бенковски (Бяла) 2:1
Разград 2000 (Разград) – Черноломец 04 (Попово) 3:2
Две могили (Две могили) – Ботев 2008 (Нови пазар) 5:1