„Доростол” направи първата крачка към големия футбол

До дни трябва да стане ясно ще се радва ли младият състав на „Доростол” и в Североизточната футболна група
До дни трябва да стане ясно ще се радва ли младият състав на „Доростол” и в Североизточната футболна група

Футболен клуб „Доростол” Силистра стана шампион в местния областен шампионат. Силистренци победиха с 6:0 отбора на „Вихър” от село Любен в последната среща на стадион “Луи Айер” пред близо 2 000 зрители.

„Доростол” достигна до финалната среща, след като спечели първото място в Западната областна група. Съставът на „Вихър” нямаше сериозна конкуренция в Източната областна група. Отборът спечели и купата за първото място на юношеската формация – младша възраст. Доростолци получиха отличие и при юношите – старша възраст в зона Варна.

На трето място е отборът на Белица, четвърти остана „Лудогорец” от Паисиево. При юношите младша възраст „Доростол” също е начело преди „Червена звезда” Дулово,” Победа” Вокил и „Левски” Главиница.

Според запознати тази седмица трябва да се реши ще продължи ли „Доростол” участието си във „В” Североизточната футболна група, каквато е логиката за участие. Тепърва ще се търсят спонсори и друг вид помощ, за да заемат силистренци по-достойно място на футболната карта на страната. Председателят на БФС в Силистра Георги Нарлев съобщи, че вчера отборът е получил официална покана за участие в по-горната група и до месец трябва да реши. Нарлев допълни, че фирмата „Пътстроймонтаж” вече е изявила желание да помогне на силистренския футбол и е дала 15 000 лева.