"Доростол" разглоби лидера "Шабла" с 4:0 днес

Силистренският „Доростол“ разглоби лидера във временното кла

Силистренският „Доростол“ разглоби лидера във временното класиране в североизточната „В“ група „Шабла“ днес с 4:0 в поредния шампионатен кръг… През всичките 90 минути футболистите на Георги Иванов-Геша играха много мотивирано, спазвайки перфектно тактическите изисквания на своя треньор, показаха много идеи и разнообразие в атаките към вратата на „Шабла“, сигурност в халфовата линия, стабилност в защита и не дадоха никакъв шанс на гостите. Отборът на „Шабла“ бе принуден непрекъснато да се защитава в своята половина, като през целия мач почти не мина центъра на терена, показа много брак в играта, а най-зле на терена бяха защитниците. За всичките 90 минути гостите не отправиха нито един удар към завърналия се на вратата на „Доростол“ Веселин Димитров, с изключение на един наистина техничен удар от свободен удар, който обаче бе спасен с вещина от Димитров. Близо 400-те зрители, зарязали Ливърпул и Манчестър Юнайтед, както и мача на Левски в Своге, се питаха що за лидер е „Шабла“, но така и не можаха да си отговорят на въпроса.
Първият гол падна още в 6-та минута, след като Теодор Ченешков остана непокрит и от границата на наказателно поле откри. В самия край на първото полувреме отново Ченешков проби силно по дясното крило, намери отлично пласиралия се Бомбов, който покачи на 2:0. Третият и четъртият гол бяха на талантливия Беядиров. В 70-та минута доростолци разиграха атака по учебник, която започна от влезлия като резерва Събев. Той проби по лявото крило и прати топката на Начев, който я даде технично на Беядиров за 3:0. Пет минути по-късно пак Беядиров открадна топката от краката на защитник на гостите и оформия крайния резултат. Следващият кръг „Доростол“ има отново тежък мач, като гост на „Скрита сила“-Мъдрево.
Състави: „Доростол“: Димитров, Петров, Николов, Начев /Радуканов/, Бамбов, Ваклински, Русев, Георгиев, Ченешков /Събев/, Стефанов /Кулев/, Беядиров; „Шабла“: И. Иванов, Г. Иванов, Балев, Г. Георгиев, Стаматов, Венков /Димитров/, Аврамов, П. Димитров, Филев /Сарандев/, Василев, Александров /Живков/.
Гл. съдия: Веселин Гацев – Шумен.
Редакцията на Паралел44 се извинява на нашите читатели за неволната грешка в материала „Над 200 фенове от Шабла подкрепят днес своите на стадиона в Силистра“, където е отбелязано, че началният час на мача е 16.00, а той беше в 15.00 часа.