До края на юни ремонтират пътищата в Силистренско за над 130 000 лева

Текущ ремонт на пътищата от републиканската пътна мрежа в Силистра и областта за над 130 000 лева се окъществява до края на настоящия месец, информираха днес от местното Пътно управление.

Текущ ремонт на пътищата от републиканската пътна мрежа в Силистра и областта за над 130 000 лева се осъществява до края на настоящия месец, информираха днес от местното… Пътно управление. Оттам уточниха, че наред с това, за да се предотвратят причините за възникване на пожари, също така се косят тревни площи и се изсичат храсти в сервитута на републиканските пътища в областта.
В района на околоТутракан се изкърпват единични дупки по второкласнен път ІІ-49 Кубрат -Старо село-Тутракан, в участъка Кубрат-Старо село, и по третокласните пътища ІІІ-205 Исперих-Стефан Караджа, както и  ІІІ-235 Окорш-Паисиево-Главиница-Зафирово-Малък Преславец, в участъка Главиница-Малък Преславец, обясниха специалистите от Пътно управление. Оттам допълниха, че в района наДулово се правят ръчни кърпежи по третокласни пътища  ІІІ-216 Ситово-Добротица-Дулово, от км 14   до км 31 – участъци от пътя Добротица-Дулово, път ІІІ-235 Окорш- Паисиево-Главиница-Зафирово-Малък Преславец, в участъка Окорш-Зафирово, път ІІІ-710 Грънчарово-Секулово-Нови пазар и др.
Предстои рехабилитационен ремонт на пътни участъци по път II-71 Силистра-Добрич.  В момента там се работи по геодезичната част и се възстановява пикетажа, извършва се окосяване на тревите от банкетите и почистване от храсти, допълниха още от пътното управление в Силистра.