До 30 април земеделците трябва да декларират доходите си пред НАП  

Земеделските стопани декларират доходите си от 2018 г. до края на април, напомниха силистренските данъчни. Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася за всички земеделски стопани – регистрирани или нерегистрирани като земеделски производители. В декларациите, освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция, се обявяват и субсидиите, получени от Държавен фонд „Земеделие“ /ДФЗ/.

Земеделците могат да проверят точния размер на изплатените им суми през 2018 г. от ДФЗ, на адрес: https://seu.dfz.bg/seu/f?p=727:8160:::NO:8160. Електронната справка е достъпна с ЕГН.

Ако фермерите вече са подали данъчна декларация, но по някаква причина са пропуснали да посочат част от получените от ДФЗ суми, могат да подадат коригираща декларация до 30 април 2019 г. Подробна информация за това какви данъци и осигуровки се дължат от земеделските стопани е публикувана на: https://nap.bg/document?id=18377.

В рамките на информационна кампания НАП изпрати 43 000 електронни писма до земеделци, които са получили субсидии през 2018 г. Данъчните припомнят, че през миналата година земеделските производители декларираха над 170 милиона доходи след поредица от инициативи на Приходната агенция.

Повече информация за деклариране на доходите на земеделските производители може да се получи на телефон 0700 18 700 в работно време в офиса на Агенцията по постоянен адрес.