Дрогирани и пиян засече полицията посред бял ден

24-годишен мъж бил засечен да управлява фолксваген под въздействие на дрога, съобщи пресцентърът на полицията. На 11 октомври около 11,00 ч. по ул. „Седми септември“ в Силистра той бил спрян от пътни полицаи и с техническо средство било отчетено, че шофира след употреба на канабис. Мъжът отказал да даде кръвна проба и бил задържан за срок до 24 часа.

Същия ден и в Тутракан 33-годишен водач бил задържан, след като шофирал под въздействие на метамфетамин, а при личен обиск у него била открита същата дрога. На 11 октомври около 20,30 ч. в района на Тутракан мъжът управлявал тойота, когато пътни полицаи го спрели за проверка. С техническо средство било отчетено, че е употребил метамфетамин, а при извършен личен обиск у него било намерено малко количество от същото наркотично вещество. Отказал да даде кръвна проба и бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

С 1,87 промила алкохолно съдържание 45-годишен управлявал ауди. Пътни полицаи го спрели за проверка на 12 октомври в 17,10 ч. по ул. „Силистра“ в Тутракан и го тествали с дрегер. Мъжът отказал да даде кръвна проба и бил задържан за срок до 24 часа.

И по трите случая са започнати бързи производства.