Дуловските каратеки на „Шото – Витяз“ спечелиха 4 златни и 2 сребърни медала

С шест медала – 4 златни и 2 сребърни, се завърнаха дуловските възпитаници на Карате клуб „Шото – Витяз“ от Национален турнир по карате за деца, юноши и девойки до 14 години, проведен в Луковит. Отборът от шестима състезатели на силистренския клуб мери сили със 120 връстници от 12 клуба в страната за „Купа Луковит“.

Турнирът бе организиран съвместно от Училище за бойни изкуства „ШОБУ“, община Луковит и Българската национална федерация по карате.

В състезанието, в което участваха близо 120 състезатели от общо 12 карате клуба от страната.

При момчетата 12-14 години Ричард Станчев безапелационно спечели два златни медала в две различни категории – до 40 и до 45 кг. Почти същото стори и съотборникът му Онур Бингюнер, като при момчетата 10-11 години в категорията до 30 кг се окичи със златото, а при по-тежките до 35 кг се пребори за среброто. В същата възрастова група в категория над 40 кг Ален Кьосев стана първи, а втори на почетната стълбица застана Атакан Тансер.

На каратеките от КК „Шото – Витяз” предстои участие в Държавното първенство по карате за всички възрастови групи, което ще се проведе на 14 април в курорта Албена.

Треньорите Валери Великов и Теодор Тодоров, ръководството на клуба, родителите и приятелите на смелите каратеки от сърце пожелават високи спортни успехи на всички състезатели от Дулово и Силистра. Президентът на КК „Шото – Витяз“, най-малките състезатели и техните родители изказват към Георги Енчев от Дулово за съдействието при подготовката на състезателите от клуба в града.

1 thought on “Дуловските каратеки на „Шото – Витяз“ спечелиха 4 златни и 2 сребърни медала

 1. Аз пък питам.Колко човека след някоя и друга година ще пребият тези каратисти.
  А какъв е успеха им от обучението в училище.

  Май Силистра и Силистренска област с друго не може да се похвали . нашите даца се обучават да се бият, да трепят,да пребиват безпощадно.

  какво толкова са сторили. А къде е леката атлетика, къде са баскетбола,волейбола,гимнастиката,къде са тениса и акробатиката, къде сафутбола и хандбала, къде е хокея на трева / кажет бе главиничани,май го зарязахте/, къде е плуването.

  И само това ли.
  Какво стана с олимпиадите по математика,физика, български език и биология.
  Къде са ученическите хорове и вокални гпупи.
  Къде са мажоретните състави.
  Къде са така наречените фанфарни музики и духовите мзики.
  Къде са групите за художествено слово .
  Къде са драмсъставите.
  Къде са групите по изобразително изкуство.
  Къде са групите на младите журналисти.
  Къде са експедиционните отряди.
  Къде са…….

  Абе, къде е училището.

  Боже, пази България..

  Палец нагоре 5 Палец надолу 0

Comments are closed.