Дуловският кмет награди млади туристи от Черник за национални постижения

Броени дни след завръщането си от Националното състезание за туристически умения „Кристален еделвайс“ участници в отбора от село Черник се срещнаха с кмета на община Дулово д-р Юксел Ахмед.

Валентин Грънчаров, председател на Туристическо дружество „Никола Петров – Караджата“ съобщи, че отборът от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ с ръководител Ибрахим Муртаза е бил първи сред 5-те училища в общинското състезание и за втора поредна година участва в националното състезание, което се провело край язовир „Копринка“ до Казанлък.

Наистина беше доста трудно, но нашите ученици се справиха много добре, сподели Анелия Христова, преподавател в училището. Конкуренцията била между 27 отбора от цялата страна и нашите представители са спечелили трето място в дисциплините стрелба с лък, теглене на въже и майсторско управление на велосипед. Във възрастовата си група 5-7 клас те спечелили 2 медала и купа.

Д-р Юксел Ахмед благодари на децата, че достойно са представили себе си, училището и община Дулово на този престижен спортно-туристически национален форум и им връчи поздравителен адрес и парична награда, а Мариана Илиева, началник на отдел „Просвета“ поднесе персонални подаръци на участниците и техните ръководители.

Специални благодарности за финансовата подкрепа бяха отправени към община Дулово, „Каолин“ ЕАД, училищното ръководство и Гимназията по облекло за осигурения автобус.