Дунав приижда, дъждът вали, лятото дойде

С нови 5 сантиметра се повиши нивото на река Дунав при Силистра през последните 24 часа, съобщиха от АППД-Русе. Водният стоеж вече дости

С нови 5 сантиметра се повиши нивото на река Дунав при Силистра през последните 24 часа, съобщиха от АППД-Русе. Водният стоеж вече достигна 709 сантиметра. Нивото при Русе е 724 сантиметра. Прогнозите на АППД са за покачване с 5 сантиметра при Силистра и очаквано ниво от 714 сантиметра, и 1 сантиметър повишение при Русе.  Припомняме, че критичната точка край Силистра е 777 сантиметра.
Междувременно стана известно, че падналият дъжд вчера в Силистра и региона е бил 36 лит./кв. метър. Силният вятър изпочупил клони и е разместил казани за смет по улиците на дунавския град. Множество повиквания за отстраняване на последиците от проливния дъжд вчера са получени в специализираните служби. Пожарникари и спасители са отводнили избени помещения в четири жилищни блока, една къща и участък от ул. „Петър Мутафчиев” в областния град. Няколко автомобила, закъсали по ул.„Тутракан”, са изтеглени от спасителните екипи. Отстранени са паднали дървета и клони на четири адреса в Силистра и на един в с.Майор Ценович. Пострадали хора няма.
Днес точно в 14.28 часа ще настъпи астрономическото лято, информираха от Националния институт по метеорология и хидрология. Оттам припомниха, че дните от 16 до 27 юни са най-дългите през тази година и траят цели 15 часа и 19 минути.

2 thoughts on “Дунав приижда, дъждът вали, лятото дойде

  1. Ама наистина списващите „статии“ или „дописки“ или „информации“ или просто редактора за нищо не стават. Аман от „дунавски град“, „дунавска община“ и всякакъв род дунавско определение. Явно т.нар. журналисти са с езиковата култура на 6-сто класници. Но мисля и че те по успешно ще намерят подходящ начин да се изразят а не с няколко заучени фрази да ги въртим отпред, отзад, отбяво и дясно. И желев ли си какъв си вземи отношение най-после. Умишлено използвам малка буква. Или ти четеш книги да си обогатяваш речника?

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Анонимен, да ти изброя ли грешките в поста ти? Айде, ще те пожаля тоя път 🙂 Ми да, дунавски е градът ни. Ако беше да пиша за мое село, щеше да е витско :)) Я не се напъвай толкова, че ми развали настроението от това да видя мъжо си фотан от Желев 🙂 Наслука на рибарите, живи и здрави Желев и компания, че да ни светват за новинките в градеца ни. 🙂

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.