Дъжд наводни Сребърна, улиците в кал

Силистренското село Сребърна отново е потънало във вода и кал от снощния пороен дъжд с градушка, алармира кметът му Георги Иванов. По думите му около 17.30 ч. снощи е паднал валеж от 50 литра

Близкото до Силистра село Сребърна потъна във вода и кал, след като снощи там се изсипа  пороен дъжд, придружен с градушка, алармира кметът  му Георги Иванов. По думите му около 17.30 ч. снощи е паднал валеж от 50 литра на квадратен метър, който е продължил половин час. Заради неработещата канализация, селото е осъмнало затлачено. От сутринта трактори с гребла, две фадроми и три камиона се опитват да изчистят улиците. Сред най-пострадалите е главната улица, разказа Иванов.


За бедствената ситуация е уведомен общински съвет за сигурност. Зам. кметът по финанси Милен Пенчев е обещал да обезпечи поне 200 литра нафта за почистващата техника и за измиване на главната улица, след постъпила докладна от кмета на Сребърна. На 14 и 15 май известното българско село посреща над 1200 изпълнители – участници във фестивала на хумора „Сребърна пее и се смее”, припомниха от тамошното кметство.


Проблемът ще съществува, докато не заработи пречиствателната станция и не бъдат ремонтирани улиците и тротоарите в селото, допълни зам. кметът по устройство на територията Веселин Андреев. Според него положението било такова от десетина години, когато започнало изграждането на канализацията и пречистващото съоръжение.
На 9 май е подписан Акт 11, с което се възстановяват довършителните строително-монтажни работи по обекта, съобщиха от общината в Силистра. Оттам допълниха, че продължават да се търсят средства за ремонт на унищожените от проточилия се строеж улици и тротоари в Сребърна.

2 thoughts on “Дъжд наводни Сребърна, улиците в кал

  1. Еми така е на село – има кал! Естествен процес
    Сякаш че се учудвате, че слънцето изгрява.
    Ми ще си я оберат хората и ще чакат другия дъжд да поизмие.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Естествен процес е у нас , но не и в нормалните държави

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.